Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Rotterdam Roller Derby — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Schreeuwende vrouwen die worstelen op rolschaatsen. Dat was het beeld dat Basia Dajnowicz had voor ze zich meldde bij de open training van de Rotterdam Roller Derby. Maar ze werd helemaal ingepalmd door de superinclusieve en open club. 

FLB_20200207_O8A9046
beeld: Florian Braakman

Ondanks mijn minimale voorkennis van de sport roller derby, hebben twee gebeurtenissen mijn beeld ervan bepaald. Een paar jaar geleden ontmoette ik een fervent roller derby’er tijdens een schrijfcursus. Zéér feministisch, queer, creatief en vrijzinnig. Haar liefde voor de sport uitte ze door er lang over te vertellen tijdens het voorstelrondje. De tweede gebeurtenis? Een luidruchtig en ongevraagd commentaar op mijn kleurrijke sjaal, dat ik kreeg van een mean girl in Rotterdam Roller Derby-jas: “Het is geen carnaval!”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam