Voor de harddenkende Rotterdammer
FLB_20200207_O8A9046
Beeld door: beeld: Florian Braakman

Ondanks mijn minimale voorkennis van de sport roller derby, hebben twee gebeurtenissen mijn beeld ervan bepaald. Een paar jaar geleden ontmoette ik een fervent roller derby’er tijdens een schrijfcursus. Zéér feministisch, queer, creatief en vrijzinnig. Haar liefde voor de sport uitte ze door er lang over te vertellen tijdens het voorstelrondje. De tweede gebeurtenis? Een luidruchtig en ongevraagd commentaar op mijn kleurrijke sjaal, dat ik kreeg van een mean girl in Rotterdam Roller Derby-jas: “Het is geen carnaval!”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!


  1. Een cis-man is wanneer de genderidentiteit overeenkomt met het geboortegeslacht. De term cis-gender wordt doorgaans gebruikt als de tegenhanger van transgender en transseksueel, waarbij het geslacht en de genderidentiteit niet overeenkomen.
    ↩︎
IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
braakman

Florian Braakman

Fotograaf

Florian Braakman (1988) is een autonoom-documentair fotograaf. Fotografie is een manier om vragen te stellen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse realiteit. De poëtische, associatieve en verhalende kracht van het beeld staan centraal in zijn werk.

Profiel-pagina