Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Valentijnsconcert in Hillegersberg — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ferrie Weeda werd ingewijd in de geheimen van de Concertstichting Hillegersberg tijdens een klassiek concert in de Hillegondakerk.

vierluikOKO
beeld: Florian Braakman

Hillegersberg is donker, winderig en vochtig deze avond. Naast een ruïne, te midden van kale bomen en eeuwenoude graven rijst de Hillegondakerk op. Het middeleeuwse bouwwerk, bovenop de heuvel, is sfeervol aangelicht. Mystiek, een beetje spookachtig misschien wel.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Leuk stuk, ik woon naast de Hillegondakerk. Zestien jaar geleden uit West hierheen gekomen en nog steeds voel ik me meer thuis in West. Daar ben je kleurenblind, hier merk ik dat mensen met een andere kleur opvallen en dat neem je mee naar waar je gaat. Ik zoek dan ook vaak de stad op voor een antidosis. Ik sprak zondag lokale ondernemers die op de leeglopende Bergse Dorpsstraat een cultureel centrum willen beginnen waar ook mensen uit de stad op af zouden moeten komen. Ben benieuwd of daar een kans voor is, het lijkt mij personlijk sterk, maar wel heel welkom, want als de horeca ergens verkeerd gekleurd is, is het wel in Hillegersberg.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures