Voor de harddenkende Rotterdammer
Drukwerk
Beeld door: beeld: Matzwart

“Het fokt mentaal met je hoofd,” vertelt spoken word artist Be Romy over zijn tijd in de schuldsanering. “Het is een strijd.” Op zijn paspoort heet hij Bjorn, maar als artiestennaam koos hij zijn bijnaam Be. Toen hij begon met optreden moest hij ‘onderduiken voor de gemeente’: hij had schulden en een uitkering. De dienst Werk en Inkomen vond dat hij beschikbaar moest zijn voor een voltijdse baan. “Theater en poëzie vonden ze maar een luxe hobby.” 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna met de stroom mee naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
MATZWART_LOGO

Matzwart

Illustrator

Matzwart studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als allround ontwerper met een voorliefde voor illustratie. Hij werkt overal waar hij aan WiFi kan komen.

Profiel-pagina