Ga naar de inhoud

Rotterdamse jongeren: ondernemend, zelfstandig en diep in de schulden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Duizenden jonge Rotterdammers hebben flinke schulden. Hoe komt dat, wat doet dat met hen en wat kosten schulden ons als samenleving? In een drieluik gaat Adriaan de Jonge op zoek naar antwoorden. Deel 1: hoe groot zijn de schuldenproblemen van jonge Rotterdammers eigenlijk?

Drukwerk
beeld: Matzwart

“Het fokt mentaal met je hoofd,” vertelt spoken word artist Be Romy over zijn tijd in de schuldsanering. “Het is een strijd.” Op zijn paspoort heet hij Bjorn, maar als artiestennaam koos hij zijn bijnaam Be. Toen hij begon met optreden moest hij ‘onderduiken voor de gemeente’: hij had schulden en een uitkering. De dienst Werk en Inkomen vond dat hij beschikbaar moest zijn voor een voltijdse baan. “Theater en poëzie vonden ze maar een luxe hobby.” 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam