Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton—matzwart—schulden-1-2
Beeld door: beeld: Matzwart

In de tram richting IJsselmonde, voorbij de Essalammoskee en de Kuip, zie ik posters met het gezicht van de 28-jarige dansleraar Donovan Felter erop. Op de poster grijpen vier dikke zwarte cijfers de aandacht: zes, één, zeven, acht. Ze vormen een bedrag van meer dan zesduizend euro. Met een min ervoor. De tekst bovenaan de poster: ‘Nieuwe sneakers of mijn zorgverzekering betalen?’

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Adriaan

Adriaan de Jonge

Adriaan de Jonge (1994) is politiek filosoof en journalist. Groeide op langs de Rijn, reisde af naar het zuiden voor een studie in Maastricht en vertrok daarna met de stroom mee naar de enige echte Maasstad. Hij bijt zich graag vast in netelige maatschappelijke kwesties en is lichtelijk geobsedeerd met vraagstukken over werk, inkomen en ongelijkheid.

Profiel-pagina
MATZWART_LOGO

Matzwart

Illustrator

Matzwart studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als allround ontwerper met een voorliefde voor illustratie. Hij werkt overal waar hij aan WiFi kan komen.

Profiel-pagina