Ga naar de inhoud

13 manieren om ondernemers te steunen in tijden van corona

Geen winkelend publiek, evenementen die geannuleerd zijn, of nauwelijks reserveringen in restaurants: veel Rotterdamse ondernemers en zzp’ers komen door de coronamaatregelen zonder werk te zitten. We vroegen hen wat je kunt doen om hen (vanuit huis) een (financieel) hart onder de riem te steken.

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

1. Bestel online een boek, of een ander product van een Rotterdamse ondernemer. Niet iedereen heeft een bestelservice, maar stuur dan gewoon een berichtje. Je kunt ook iets bestellen dat je nog niet direct nodig hebt, simpelweg om te helpen.

2. Zorg dat je kleine ondernemers niet ziek maakt, want daar zijn ze vaak niet tegen verzekerd. Dus ook daarom: bestel online, of bel en laat iets bezorgen. 

3. Ben je gezond? Bied dan aan ondernemers die je kent, aan om te helpen. Veel winkels zullen een personeelstekort krijgen als hun werknemers ook zoveel mogelijk thuisblijven. “Misschien kun je bijvoorbeeld bijspringen met bestellingen aannemen, inpakken, een bezorging doen, of op de winkel passen. Niet iedereen durft te zeggen dat hij of zij hulp nodig heeft, dus bied het zelf aan!” tipt boekverkoper Christine Bosch. 

4. Muzikanten wiens optredens afgelast zijn, kun je toch supporten door een album of merchandise te kopen, en hun muziek te delen. Bij filmcomponist en dj Beau Zwart werden binnen één dag zes boekingen afgeblazen. “Dat geeft me wel meer tijd om de studio in te duiken. Wie weet kan ik komende tijd wat verdienen aan het uitbrengen van nieuwe tracks.” 

Al één reactie — discussieer mee!

 • Hulde voor dit artikel. Het toont aan dat een crisis zoals dit een boost is voor de creativiteit.

  Zelf combineerde ik wat dingen die ik her en der las en dacht aan de mogelijkheid dat creatief Rotterdam en masse tijdelijk overstapt naar de oppasbusiness. Je helpt ouders, hebt een alternatieve inkomstenbron en kan je oppaskinderen inspireren (of ander gesteld besmetten) met je creativiteit.

  Sterkte en gezondheid aan allen

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Kronieken is de culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht i.s.m. de Doelen. Hans Sibarani en Inge Janse spreken iedere maand in de Doelen Studio met literaire en culturele gasten uit Rotterdam, Nederland en Vlaanderen. Ze lichten nieuwe boeken en voorstellingen uit, maar polemiek, furore of bijzondere gebeurtenissen in de stad komen ook aan bod. 

  Venue: De Doelen Studio
  Datum:
 • Zijn de vele burgercollectieven in Rotterdam de missing link tussen inwoners en overheid? Hoogleraar Tine De Moor neemt je in de 20e editie van de Rotterdamlezing mee op een tocht langs Rotterdamse initiatieven om duurzame energie, passende zorg en groene, eetbare voedselbossen samen te regelen, waar de overheid die kansen laat liggen.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam