Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_opinierubriek-04
Beeld door: beeld: Michael van Kekem

1. Bestel online een boek, of een ander product van een Rotterdamse ondernemer. Niet iedereen heeft een bestelservice, maar stuur dan gewoon een berichtje. Je kunt ook iets bestellen dat je nog niet direct nodig hebt, simpelweg om te helpen.

2. Zorg dat je kleine ondernemers niet ziek maakt, want daar zijn ze vaak niet tegen verzekerd. Dus ook daarom: bestel online, of bel en laat iets bezorgen. 

3. Ben je gezond? Bied dan aan ondernemers die je kent, aan om te helpen. Veel winkels zullen een personeelstekort krijgen als hun werknemers ook zoveel mogelijk thuisblijven. “Misschien kun je bijvoorbeeld bijspringen met bestellingen aannemen, inpakken, een bezorging doen, of op de winkel passen. Niet iedereen durft te zeggen dat hij of zij hulp nodig heeft, dus bied het zelf aan!” tipt boekverkoper Christine Bosch. 

4. Muzikanten wiens optredens afgelast zijn, kun je toch supporten door een album of merchandise te kopen, en hun muziek te delen. Bij filmcomponist en dj Beau Zwart werden binnen één dag zes boekingen afgeblazen. “Dat geeft me wel meer tijd om de studio in te duiken. Wie weet kan ik komende tijd wat verdienen aan het uitbrengen van nieuwe tracks.” 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

ava Willemijn Sneep

Willemijn Sneep

Adjunct-hoofdredacteur en eindredacteur

Willemijn Sneep is na wat omzwervingen en een master Journalistiek in het schattige Leiden weer terug in de enige wereldstad die Nederland rijk is. Als freelance journalist kan ze zich geen betere thuisbasis wensen. [email protected]

Profiel-pagina
profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is freelance journalist, (eind)redacteur en programmamaker. 

Profiel-pagina
2d38c04bd249ad4f0720a4736b231294

Hilde Westerink

Uitgever

Hilde Westerink (1979) is uitgever en zakelijk leider van Vers Beton. Hilde kan van alles een beetje, maar veel balletjes in de lucht houden is haar specialiteit. Haar eerste publicatie ooit was een zine: Riot Grrrl Europe #1.
[email protected]

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina