Ga naar de inhoud

13 manieren om ondernemers te steunen in tijden van corona

Geen winkelend publiek, evenementen die geannuleerd zijn, of nauwelijks reserveringen in restaurants: veel Rotterdamse ondernemers en zzp’ers komen door de coronamaatregelen zonder werk te zitten. We vroegen hen wat je kunt doen om hen (vanuit huis) een (financieel) hart onder de riem te steken.

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

1. Bestel online een boek, of een ander product van een Rotterdamse ondernemer. Niet iedereen heeft een bestelservice, maar stuur dan gewoon een berichtje. Je kunt ook iets bestellen dat je nog niet direct nodig hebt, simpelweg om te helpen.

2. Zorg dat je kleine ondernemers niet ziek maakt, want daar zijn ze vaak niet tegen verzekerd. Dus ook daarom: bestel online, of bel en laat iets bezorgen. 

3. Ben je gezond? Bied dan aan ondernemers die je kent, aan om te helpen. Veel winkels zullen een personeelstekort krijgen als hun werknemers ook zoveel mogelijk thuisblijven. “Misschien kun je bijvoorbeeld bijspringen met bestellingen aannemen, inpakken, een bezorging doen, of op de winkel passen. Niet iedereen durft te zeggen dat hij of zij hulp nodig heeft, dus bied het zelf aan!” tipt boekverkoper Christine Bosch. 

4. Muzikanten wiens optredens afgelast zijn, kun je toch supporten door een album of merchandise te kopen, en hun muziek te delen. Bij filmcomponist en dj Beau Zwart werden binnen één dag zes boekingen afgeblazen. “Dat geeft me wel meer tijd om de studio in te duiken. Wie weet kan ik komende tijd wat verdienen aan het uitbrengen van nieuwe tracks.” 

Al één reactie — discussieer mee!

 • Hulde voor dit artikel. Het toont aan dat een crisis zoals dit een boost is voor de creativiteit.

  Zelf combineerde ik wat dingen die ik her en der las en dacht aan de mogelijkheid dat creatief Rotterdam en masse tijdelijk overstapt naar de oppasbusiness. Je helpt ouders, hebt een alternatieve inkomstenbron en kan je oppaskinderen inspireren (of ander gesteld besmetten) met je creativiteit.

  Sterkte en gezondheid aan allen

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Dit is hoe criminele winsten via Rotterdams vastgoed worden witgewassen

  • Economie en ondernemerschap

  Onderzoek In totaal zijn er 84 offshore -bedrijven die Rotterdams vastgoed bezitten of financieren via…

 • Acht Rotterdammers om in 2023 in de gaten te houden

  • Economie en ondernemerschap

  Wie gaan er in 2023 voor ophef zorgen, een sleutelrol vervullen of met iets bijzonders…

 • Worstelen met warmtenetten

  • Economie en ondernemerschap

  Rotterdam en omgeving wil zoveel mogelijk woningen aansluiten op stadsverwarming, om zo de klimaatdoelen te…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam