Ga naar de inhoud

Carnavallende salamanders

Nu het voorjaar zo zacht is, zal de Kleine Watersalamander snel haar onverschrokken tocht naar een tuin- of parkvijver aanvaarden. De mannen sloven zich dan uit in hun beste pak, weet Stadsecoloog André de Baerdemaeker.

Vers Beton – Esther Lankhaar – salamanderklein
beeld: Esther Lankhaar

Het is geen koude avond, eerder koel. De zachte miezer daalt rustig neer en laat alles glimmen. Van onder een regenton komt langzaam een klein donker snoetje tevoorschijn. De kleine watersalamander kijkt kritisch rond om te zien of de winter het definitief laat afweten. De omstandigheden lijken ideaal voor een uitstapje: niet te koud en lekker vochtig. In ieder geval: weer dat de meeste huiskatten binnen houdt. Misschien moest ze het er maar eens op wagen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam