Ga naar de inhoud

Carnavallende salamanders

Nu het voorjaar zo zacht is, zal de Kleine Watersalamander snel haar onverschrokken tocht naar een tuin- of parkvijver aanvaarden. De mannen sloven zich dan uit in hun beste pak, weet Stadsecoloog André de Baerdemaeker.

Vers Beton – Esther Lankhaar – salamanderklein
beeld: Esther Lankhaar

Het is geen koude avond, eerder koel. De zachte miezer daalt rustig neer en laat alles glimmen. Van onder een regenton komt langzaam een klein donker snoetje tevoorschijn. De kleine watersalamander kijkt kritisch rond om te zien of de winter het definitief laat afweten. De omstandigheden lijken ideaal voor een uitstapje: niet te koud en lekker vochtig. In ieder geval: weer dat de meeste huiskatten binnen houdt. Misschien moest ze het er maar eens op wagen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam