Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_politiek-20mrt2020-07
Beeld door: beeld: Michael van Kekem

Het Songfestival is afgeblazen, de gemeenteraad gesloten, Rotterdammers kunnen weken niet naar het café of de markt, en financiële steun voor noodlijdende zzp’ers: onder druk van de coronacrisis wordt alles wat vanzelfsprekend leek vloeibaar. 

Nu staat de Rotterdamse gemeenteraad staat niet bekend als een gemoedelijke praatclub. Het gaat er vaak hard aan toe. Maar de hoogspanning waaronder het openbaar bestuur op dit moment staat, maakt raadspolitiek relatief. Het gaat er vrij eensgezind aan toe. 

Diensten als de GGD, de vuilverwerking en de politie moeten blijven draaien. Ook de staatssteun voor zzp’ers en ondernemers die hun inkomen zien verdampen, komt op het bordje van de gemeente. De maandelijkse ondersteuning van maximaal 1.500 euro geldt als bijzondere bijstand, en dus kloppen straks tienduizenden zzp’ers aan bij Richard Moti (PvdA), wethouder werk en inkomen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Cultuuroorlog is het culturele conflict tussen sociale groepen: de strijd om dominantie van hun waarden, overtuigingen en praktijken in de maatschappij. Het verwijst gewoonlijk naar de hot topics waarover maatschappelijke meningsverschillen bestaan en polarisatie heerst. ↩︎
Guido van Eijck

Guido van Eijck

Guido van Eijck (1987) is freelance journalist. Zijn stukken verschenen in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, het Financieele Dagblad en Die Zeit. Voor Vers Beton schrijft hij elke maand een analyse over de Rotterdamse politiek.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina