Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Daan Timmer – Corona – Cultuur
Beeld door: beeld: Daan Timmer

“Al weken zagen we alles als een kaartenhuis in elkaar storten, omdat er bijna ieder uur ergens op de wereld een nieuwe constatering was of beslissing genomen werd”, zo omschrijft festivaldirecteur van Motel Mozaique Harry Hamelink de afgelopen periode. “We zaten met het festival in een schemerwereld, waarin we niet wisten of het wel of niet door kon gaan.”

Sinds maandag 23 maart is duidelijk dat de coronamaatregelen langer gaan duren dan velen hoopten. Het nieuws dat tot 1 juni alle bijeenkomsten en evenementen verboden zijn leverde Motel Mozaique in elk geval de broodnodige duidelijkheid op: de twintigste editie is geannuleerd. 

Het festival zat met hun datum van halverwege april in een lastige positie, zoals wel meer evenementen, bleek uit een artikel in NRC van afgelopen weekend. “Wij voelden al aan dat die periode tot 6 april uitgebreid ging worden, maar zolang dat niet officieel was wilden we niet naar buiten treden.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Onze eigen Jelena Barišić was te gast in de eerste aflevering, over kunst, cultureel ondernemerschap en solidariteit ↩︎
  2. De disciplinecommissies zijn subgroepen die ingediende aanvragen beoordelen. Op de website van de RRKC kan je uitgebreide informatie vinden over de procedure het cultuurplanadvies. ↩︎
profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
daan_timmer

Daan Timmer

Illustrator

Daan Timmer, 28 jaar, is al van kleins af aan bezig met illustratie en ontwerp. Sinds hij in 2015 afstudeerde aan de WDKA werkt hij als grafisch ontwerper. Daarnaast timmert hij ook hard aan de weg als freelance illustrator en heeft een eindeloze fascinatie voor gezichten en de verhalen die erachter schuilgaan. Deze verhalen spelen samen met zijn eigen rijke achtergrond een grote rol in zijn werk.

Profiel-pagina