Voor de harddenkende Rotterdammer
VB_exposing_Illustratie_DEF_Hair_WEB
Beeld door: beeld: Robin Duister

Geboren zijn in 1982 maakt mij tot een millennial. Ik deel veel kenmerken met de daaropvolgende generatie Z. We dealen met zaken als keuzestress, fear of missing out, maar zijn ook altijd op zoek naar passie en willen authentiek leven, ook al zijn de uitdagingen op vele vlakken groter dan ooit. 

Het grote voordeel van geboren zijn in de jaren tachtig is dat bijna niemand mijn rare jeugdfratsen heeft vastgelegd op film. Uiteraard heb ik wel veel foto’s uit die tijd. Echt gedrukte foto’s in een album, gemaakt met een camera waar een rolletje van 36 in ging. Digitaal begint mijn leven pas rond 2004. Met de komst van sociale media en telefoons waar je de hele dag van alles mee vastlegt.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Onderzoek van de Hogeschool Inholland: Exposen exposed. De gevolgen van online slutshaming voor jonge vrouwen met een migratieachtergrond in het hoger beroepsonderwijs. Uitgevoerd door: Krista Schram, Machteld de Jong, Marnix Eysink Smeets (2020)

    Zie ook: Exposen is een serieuze misdaad (2020), https://www.advalvas.vu.nl/nieuws/exposen-een-serieuze-misdaad ↩︎

  2. Alexandra en Shantie hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen Shantie een presentatie gaf tijdens Wereldmeisjesdag 2019 over haar persoonlijke kijk op exposen. Die presentatie vormt de basis van dit artikel. Alexandra had toen al ruim twee jaar met niemand gesproken over wat haar was overkomen. Dit veranderde tijdens Wereldmeisjesdag. Toen ze de presentatie hoorde, besloot ze dat het tijd was om het zwijgen te doorbreken en sprak zich ook ter plekke uit. Omdat ze zich inmiddels sterk genoeg voelde, maar ook omdat ze hier echt wat aan wil doen. Het begin heeft ze gemaakt door haar verhaal anoniem te delen. In de toekomst zal zij meedenken en adviseren over theaterstukken in de klas die het onderwerp exposen behandelen. ↩︎
Shantie_voorwebsite-300×300

Shantie Singh

Ruim tien jaar is schrijfster en publicist Shantie Singh bezig met de zoektocht naar haar identiteit. Dat leverde niet alleen columns en opiniestukken op, maar ook een roman (Vervoering, uitgeverij De Geus, 2014) en de theatershow Talk-Theater. Deze laatste doet ze samen met haar man Munish Ramlal, jurist en kandidaat-Kamerlid D66. Haar tweede roman De Kier verschijnt in 2020.

Profiel-pagina
Selfie-0417_574

Robin Duister

Illustrator

Robin Duister studeerde illustratie aan de Willem de Kooning in Rotterdam. Haar beelden zijn realistisch met een rauw randje. Op het eerste gezicht roepen ze vertederende gevoelens op, maar wie verder kijkt ziet dat haar werk niet zo onschuldig is als het lijkt. Robin Duister combineert hedendaagse beelden met elementen uit de popcultuur.

Profiel-pagina