Ga naar de inhoud

Ontmasker de cultuur van online slutshaming — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Op veel Rotterdamse schoolpleinen is exposen – het verspreiden van intiem beeldmateriaal van anderen – de rauwe realiteit. We moeten samen het frame veranderen, stelt Shantie Singh. “Het meisje dat in vertrouwen sexy foto’s naar haar vriend stuurt, is een vrije dappere vrouw die haar leven leidt. De jongen die de foto’s niet koestert als een juweel, is een slet.”

VB_exposing_Illustratie_DEF_Hair_WEB
beeld: Robin Duister

Geboren zijn in 1982 maakt mij tot een millennial. Ik deel veel kenmerken met de daaropvolgende generatie Z. We dealen met zaken als keuzestress, fear of missing out, maar zijn ook altijd op zoek naar passie en willen authentiek leven, ook al zijn de uitdagingen op vele vlakken groter dan ooit. 

Het grote voordeel van geboren zijn in de jaren tachtig is dat bijna niemand mijn rare jeugdfratsen heeft vastgelegd op film. Uiteraard heb ik wel veel foto’s uit die tijd. Echt gedrukte foto’s in een album, gemaakt met een camera waar een rolletje van 36 in ging. Digitaal begint mijn leven pas rond 2004. Met de komst van sociale media en telefoons waar je de hele dag van alles mee vastlegt.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam