Ga naar de inhoud

Ontmasker de cultuur van online slutshaming — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Op veel Rotterdamse schoolpleinen is exposen – het verspreiden van intiem beeldmateriaal van anderen – de rauwe realiteit. We moeten samen het frame veranderen, stelt Shantie Singh. “Het meisje dat in vertrouwen sexy foto’s naar haar vriend stuurt, is een vrije dappere vrouw die haar leven leidt. De jongen die de foto’s niet koestert als een juweel, is een slet.”

VB_exposing_Illustratie_DEF_Hair_WEB
beeld: Robin Duister

Geboren zijn in 1982 maakt mij tot een millennial. Ik deel veel kenmerken met de daaropvolgende generatie Z. We dealen met zaken als keuzestress, fear of missing out, maar zijn ook altijd op zoek naar passie en willen authentiek leven, ook al zijn de uitdagingen op vele vlakken groter dan ooit. 

Het grote voordeel van geboren zijn in de jaren tachtig is dat bijna niemand mijn rare jeugdfratsen heeft vastgelegd op film. Uiteraard heb ik wel veel foto’s uit die tijd. Echt gedrukte foto’s in een album, gemaakt met een camera waar een rolletje van 36 in ging. Digitaal begint mijn leven pas rond 2004. Met de komst van sociale media en telefoons waar je de hele dag van alles mee vastlegt.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures