Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Xenia Gottenkieny – Vers Beton_Platform Investico
Beeld door: beeld: Xenia Gottenkieny

“Misschien kan ik wat bijverdienen via de webcam.” Gabriela, een Colombiaanse sekswerker die al ruim twintig jaar in Rotterdam woont, is er nog niet uit. Werken via de webcam of chat is ingewikkelder dan het klinkt. “Ik heb het nog nooit gedaan en die omslag is niet zo snel gemaakt. Normaal spreek ik alleen live af, als escort.”

Sinds de uitbraak van de corona-epidemie twijfelt ze sowieso of ze wel door moet werken. “Ik ben heel erg bang om besmet te raken en om anderen te besmetten.” De Nederlandse websites waarop Gabriela haar diensten aanbiedt zijn echter nog niet uit de lucht gehaald, zoals wel gebeurde in andere Europese landen waar ze contact heeft met collega’s. Ze is nu voorzichtiger dan normaal en gaat niet meer in op telefoontjes van klanten die ze niet kent. “Ik spreek alleen af met klanten die ik vertrouw. Eerst vraag ik of hij echt geen symptomen heeft. Of in isolement heeft gezeten.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. In totaal zijn er 395 accounts die expliciet het woord corona in hun advertentietekst hebben staan. 179 daarvan zeggen door te werken. 216 zeggen: ik stop ↩︎
Ondergrondse prostitutie
180618-5N9A8312Sylvana – klein

Sylvana van den Braak

Sylvana van den Braak (1992) is onderzoeksjournalist bij platform Investico en schreef daar onder andere over arbeidsuitbuiting en moderne slavernij in Nederland en Europa. Momenteel doet ze onderzoek naar sekswerk in Nederland. Samen met Simone Peek maakt ze de podcast Speurwerk. Ze is co-auteur van het boek Uitgebuit en schreef een boekje over de journalistiek in Suriname: A Fri Wortu. Sylvana studeerde Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en Journalistiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Profiel-pagina
54 Investico 07-06-201700749-2

Daphné Dupont-Nivet

Daphné Dupont-Nivet (1989) is onderzoeksjournalist bij Platform Investico en schreef daar onder andere over de flexibilisering van arbeid, duurzaamheid, Co2-compensatie en big tech. Momenteel doet ze onderzoek naar sekswerk in Nederland. Ze werkt op dit moment aan een boek over de Amsterdamse Bijlmerbajes en liep ooit stage bij De Correspondent. Daphné studeerde internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en wereldgeschiedenis aan Columbia University en London School of Economics.

Profiel-pagina
avatar

Jerry Vermanen

Jerry Vermanen werkt als datajournalist bij Pointer (KRO-NCRV).

Profiel-pagina
Xenia-avatar

Xenia Gottenkieny

Illustrator

Xenia Gottenkieny (Hameln , Germany) has studied audiovisual arts at the Willem de Kooning Academy in The Netherlands (1992-1995). She is a Rotterdam based (collage) artist, musician and photographer.

Profiel-pagina