Ga naar de inhoud

“Wat is er nu veiliger dan quarantaine in een huisjespark in Hoek van Holland?” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Afgelopen vrijdag werd recreatiepark Hoek van Holland door de gemeente gesloten. Onbegrijpelijk, want er is juist geen veiligere plek om deze periode door te komen, betoogt Minke Themans namens een groep bewoners van het park. “Voor mij als alleenstaande moeder is dit een warm bad, waar mijn zoontje van 7 kan spelen en niemand zich geïsoleerd voelt.”

IMG_2470-min
beeld: Minke Themans

Het ‘kamp’ (zo wordt het recreatieoord Hoek van Holland van oudsher genoemd) lijkt verlaten, vogels fluiten vrolijk en de wind waait door de straten. Ons huisjespark is net geopend na de winter. Er zijn nog niet zo veel mensen, maar de mensen die de rust en ruimte fijn vinden en de drukte van de stad ontlopen zijn er elk jaar vroeg bij. 

Ook hier is het coronavirus het gesprek van de dag. Buren weten elkaar te vinden en spreken met elkaar over de heg – precies de juiste afstand – over de laatste stand van zaken. Boodschapjes worden voor de deur achtergelaten en kinderen – niet meer dan twee of drie tegelijk – spelen een uurtje ‘s ochtends en ‘s middags buiten onder begeleiding van een ouder. Zo kan de één nog even een boodschap doen, de ander een Zoom-vergadering bijwonen of werk afmaken. De dag glijdt voorbij en zo hebben de ‘kampbewoners’ het gevoel samen veilig te zijn.

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Verbieden om te verhuren, camping dichthouden, nog wat beheer maatregelen en afspraken (bijv over doorgang bij smalle toegangen, schoonhouden e.d.) en winkel openen, lijkt mij een goede oplossing.

 • Het vreemde is dat tot sluiting is besloten nog voordat de nieuwe maatregelen van kracht werden. In die nieuwe regels staat dat als een park zich niet aan de regels houdt -1.5 meter afstand- het gesloten kan worden.
  Hoe kan het dat het management niet heeft gekozen voor handhaving in plaats van een rigoureuze sluiting ? De huidige richtlijnen zijn eenvoudig te handhaven met borden, aanwijzingen en aanpassingen in leefwijzen.
  Sommige ouderen worden nu echt enorm benadeeld wat slecht is voor hun mentale en fysieke gezondheid. Waarom doet de gemeente dat haar oudere inwoners aan?

 • “Camping dicht, maar verblijf in stacaravan mag wel: ‘Het is een chaos'”

  Iedere regio neemt zijn eigen besluit waardoor de regels in het hele land verschillen, dit leidt tot chaos. Geert Dijks, Hiswa-Recron-directeur, pleit voor meer maatwerk. Vooral het sluiten van complete vakantieparken is volgens hem onnodig. Mensen zitten daar volgens hem al geïsoleerd. “Je moet je voorstellen dat daar juist nu veel mensen zitten die bijvoorbeeld in quarantaine zijn gegaan”.

  Lees het artikel op NOS. https://nos.nl/l/2328583

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam