Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
IMG_2470-min
Beeld door: beeld: Minke Themans

Het ‘kamp’ (zo wordt het recreatieoord Hoek van Holland van oudsher genoemd) lijkt verlaten, vogels fluiten vrolijk en de wind waait door de straten. Ons huisjespark is net geopend na de winter. Er zijn nog niet zo veel mensen, maar de mensen die de rust en ruimte fijn vinden en de drukte van de stad ontlopen zijn er elk jaar vroeg bij. 

Ook hier is het coronavirus het gesprek van de dag. Buren weten elkaar te vinden en spreken met elkaar over de heg – precies de juiste afstand – over de laatste stand van zaken. Boodschapjes worden voor de deur achtergelaten en kinderen – niet meer dan twee of drie tegelijk – spelen een uurtje ‘s ochtends en ‘s middags buiten onder begeleiding van een ouder. Zo kan de één nog even een boodschap doen, de ander een Zoom-vergadering bijwonen of werk afmaken. De dag glijdt voorbij en zo hebben de ‘kampbewoners’ het gevoel samen veilig te zijn.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Bekijk hier de Tegenlicht-aflevering Virus van morgen. ↩︎
  2. Bekijk hier de toespraak van koning Willem-Alexander ↩︎
IMG_4828ZW

Minke Themans

Minke Themans (Rotterdam, 1972) is redactioneel ontwerper. Ze ontwerpt tentoonstellingen en boeken voor uitgeverijen, architecten, stedenbouwers, beleidsmakers, diverse musea en kunstenaars. Daarnaast werkt zij als communicator voor Veldacademie.

Profiel-pagina