Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers_Beton_Rdamse_Nieuwe_Daphne_van_Drenth_2
Beeld door: beeld: Daphne van Drenth

Begin 2019 loopt Anass de stationshal van Rotterdam Centraal binnen. Sinds de opening van het station staat daar een piano. Anass ziet en hoort een jongen spelen en blijft staan. Hij is onder de indruk en stapt op hem af. “Klinkt goed man”, zegt hij tegen de jongen die de naam Gentle draagt. “Heb je wrokko?” (Surinaams voor ‘werk’, red.) De jongen antwoordt van niet. Hij solliciteert zich suf, maar wordt nergens aangenomen. “Vertel je ze dat je dit kan? Pianospelen?” Het is Gentle een raadsel waarom hij dat zou noemen bij een potentiële werkgever.

Anass stelt de jongen voor een uitdaging: ik maak een video van jou terwijl je pianospeelt, die deel ik in mijn LinkedIn-netwerk en ik garandeer je dat je over een week een baan hebt. Hij stemt in en Anass krijgt bijna gelijk: binnen een week wordt Gentle gevraagd voor meerdere banen. Wrokko is geboren.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

0-2

Anouk Ama

Anouk Ama is een freelance journalist, schrijver en fotograaf. Haar journalistieke werk verschijnt vooral in regionale tijdschriften met een cultureel of sociaal-maatschappelijk karakter. Daarnaast schrijft ze graag eigen verhalen. In 2019 heeft ze haar kinderboek Gans Gijs. Alleen in de sneeuw in eigen beheer uitgegeven.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina