Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
IMG-0971
Beeld door: beeld: Karlijn van den Hoff

De beslissing werd genomen op dringend verzoek van de festivalbranche zelf. Onder andere festivalorganisator MOJO (organisator van North Sea Jazz en meerdere grote zomerfestivals zoals Lowlands) smeekte afgelopen weken om duidelijkheid over verlenging van het landelijke evenementenverbod. Om te voorkomen dat de organisatie door zou werken aan een festival dat op het laatste moment alsnog niet door zou mogen gaan. 

Die duidelijkheid is er nu dus: het verbod op vergunningsplichtige evenementen, dat aanvankelijk gold tot 1 juni, is verlengd tot 1 september. In Rotterdam gaat het – volgens de kalender van Rotterdam Festivals – over 29 evenementen: van Ketikoti tot North Sea Jazz en van Rotterdamse Rave tot Metropolis. Maar de impact die de maatregel heeft voor de organisaties, verschilt nogal, zo blijkt uit een rondvraag van Vers Beton. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. In 2021 gaat een nieuwe subsidieperiode in van vier jaar: het Cultuurplan 2021-2024. Kunst- en cultuurinstellingen die subsidie willen, schrijven een plan. Op basis daarvan bepaalt de gemeente vervolgens hoe het cultuurgeld voor de komende vier jaar verdeeld wordt. ↩︎
Robin van Essel

Robin van Essel

Robin van Essel (1985) weet een klein beetje van een hele hoop verschillende dingen. Met zijn beetje kennis van een hele hoop schrijft hij het liefst over cultuur, uitgaansleven, media en stedelijke ontwikkeling. Dat kan op allerlei plekken in de wereld zijn, maar het allerliefst houdt hij het bij zijn geboortestad Rotterdam.

Profiel-pagina
image1

Karlijn van den Hoff

Fotograaf

Karlijn van den Hoff (1986) is docent aan de opleiding Communicatie op Hogeschool Inholland. Daar houdt zij zich bezig met lesgeven en met de loopbaanontwikkeling van haar studenten. Ze studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming én behaalde haar bachelor of Fine Art and Design in Education aan de Willem de Kooning Academie. Naast haar docentschap werkt zij als fotograaf en illustrator voor diverse opdrachtgevers.

Profiel-pagina
Anne Hospers

Anne Hospers

Anne Hospers (1993) is ondernemer en fotografe. Ze vangt bijzondere momenten op beeld waar medemensen misschien voorbij lopen. Ze is geïnteresseerd in het vergroten van werelden en het achterhalen van drijfveren.
Haar jeugd in Nieuw-Zeeland heeft haar liefde voor eenvoud en het buitenleven vergroot.

Profiel-pagina