Ga naar de inhoud

De Rotterdamse festivalzomer die in een woestijn veranderde — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Van Ketikoti tot North Sea Jazz en van Rotterdamse Rave tot Metropolis: meer dan 29 grote Rotterdamse festivals en zomerevenementen zijn geschrapt, werd deze week bekend. Robin van Essel sprak met de organisatoren over de impact hiervan en ontdekt hoe kwetsbaar het festival-ecosysteem is.

IMG-0971
beeld: Karlijn van den Hoff

De beslissing werd genomen op dringend verzoek van de festivalbranche zelf. Onder andere festivalorganisator MOJO (organisator van North Sea Jazz en meerdere grote zomerfestivals zoals Lowlands) smeekte afgelopen weken om duidelijkheid over verlenging van het landelijke evenementenverbod. Om te voorkomen dat de organisatie door zou werken aan een festival dat op het laatste moment alsnog niet door zou mogen gaan. 

Die duidelijkheid is er nu dus: het verbod op vergunningsplichtige evenementen, dat aanvankelijk gold tot 1 juni, is verlengd tot 1 september. In Rotterdam gaat het – volgens de kalender van Rotterdam Festivals – over 29 evenementen: van Ketikoti tot North Sea Jazz en van Rotterdamse Rave tot Metropolis. Maar de impact die de maatregel heeft voor de organisaties, verschilt nogal, zo blijkt uit een rondvraag van Vers Beton. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures