Ga naar de inhoud

“Ook Rotterdamse makers en kleinere instellingen verdienen extra steun in de coronacrisis”

Het kabinet trekt 300 miljoen euro uit om de zwaar getroffen culturele sector door de coronacrisis te slepen. Dit steunpakket is vooral bedoeld voor grote instellingen. Maar juist in Rotterdam, waar grassroots makers jarenlang gestreden hebben om meer ruimte in de sector, moet er meer aandacht en zorg zijn voor de kleintjes, aldus stadsdichter Dean Bowen.

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

Wie werkzaam is in de culturele sector, is net als de rest van Nederland om een veelvoud aan redenen bijna dagelijks de rondes langs verscheidene nieuwsbronnen aan het doen. Voor wat informatie. Voor een sprankje hoop. Voor de bevestiging dat de taart nu echt op is en je het maar uitzoekt met je boeltje. 

Tussen de steunbetuigingen van de cultuurminnende medemens en de Instagram-optredens van mijn collega’s door werd er bijzonder weinig helder over hoe niet alleen de instellingen binnen de sector, maar vooral ook de makers zich zouden moeten redden. Optredens worden afgelast en workshops gaan niet door, maar de kosten stapelen zich gewoon op. Een leven onderhouden is voor niemand een goedkope onderneming.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures