Ga naar de inhoud

“Ook Rotterdamse makers en kleinere instellingen verdienen extra steun in de coronacrisis”

Het kabinet trekt 300 miljoen euro uit om de zwaar getroffen culturele sector door de coronacrisis te slepen. Dit steunpakket is vooral bedoeld voor grote instellingen. Maar juist in Rotterdam, waar grassroots makers jarenlang gestreden hebben om meer ruimte in de sector, moet er meer aandacht en zorg zijn voor de kleintjes, aldus stadsdichter Dean Bowen.

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

Wie werkzaam is in de culturele sector, is net als de rest van Nederland om een veelvoud aan redenen bijna dagelijks de rondes langs verscheidene nieuwsbronnen aan het doen. Voor wat informatie. Voor een sprankje hoop. Voor de bevestiging dat de taart nu echt op is en je het maar uitzoekt met je boeltje. 

Tussen de steunbetuigingen van de cultuurminnende medemens en de Instagram-optredens van mijn collega’s door werd er bijzonder weinig helder over hoe niet alleen de instellingen binnen de sector, maar vooral ook de makers zich zouden moeten redden. Optredens worden afgelast en workshops gaan niet door, maar de kosten stapelen zich gewoon op. Een leven onderhouden is voor niemand een goedkope onderneming.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam