Ga naar de inhoud

Vidcast: helpen extra lesuren om achterstanden in het onderwijs te verkleinen? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de nieuwe vidcast ‘School op Zuid’ praat presentator Karim Amghar met leraren, ouders en andere betrokkenen over kansenongelijkheid in het Rotterdamse onderwijs. Aflevering 1: hoe effectief is leertijduitbreiding?

Rotterdam kent al sinds 2012 speciaal beleid voor basisscholen in de zeven focuswijken op Zuid. Ruim 7000 leerlingen krijgen daar verplicht 10 extra lesuren per week. Wat doet deze leertijduitbreiding met leerlingen en leraren? En helpt het om kansenongelijkheid tegen te gaan?

In aflevering 1 van de nieuwe vidcast School op Zuid praat Karim Amghar, bekend van de NTR-serie Karim Pakt Zijn Kans, hierover met Marleen Sahertian (oud-docent op OBS Bloemhof en adjunct-directeur van de Laurentiusschool in Delft) en Barbara van den Bosch (oprichter van Vivere Democratisch Onderwijs).

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures