Ga naar de inhoud

Weelde en Buitenplaats Brienenoord willen ‘een vlucht uit het alledaagse leven’ zijn — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de tijd dat ‘corona’ nog vooral het biertje was dat je drinkt op het terras bij de eerste lentezon, spraken we met Rineke Kraaij en Maurice Specht (Buitenplaats Brienenoord) en Kelly Vincent en Kim Pieters (Vrijplaats Weelde) over cultureel programmeren op een bijzondere plek.

Geisje.VersBeton.Weelde25
beeld: Geisje van der Linden

In het Merwe-Vierhavensgebied, op het terrein van de eind 2018 failliet verklaarde sociale ‘stadsboerderij’ Uit Je Eigen Stad richtten Kelly Vincent en Kim Pieters in 2019 Weelde op. ‘De laatste vrijstaat van Rotterdam’: een creatieve plek vol performances, exposities, muziek, goed eten en ‘ongekende mogelijkheden’. Rineke Kraaij en Maurice Specht zijn er te gast. Zij beheren en programmeren sinds 2014 Buitenplaats Brienenoord op het Eiland van Brienenoord. Hier vind je ruige natuur én zicht op Rotterdam, maar ook Schotse Hooglanders, duurzame architectuur en een passende programmering.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures