Hoe ontwerp je gemeenschappelijkheid? En hoe kan architectuur de leefomgeving van mensen verbeteren? Dat zijn centrale vragen in het werk van Laurens Boodt. “Als architect kun je iets in gang zetten!”

beeld: Sylvana Lansu
Je werkruimte verraadt wie je bent, zou je kunnen zeggen. Het is daarom altijd leuk om een artikel over een ontwerper te beginnen met wat rake observaties over het kantoor. Maar in deze tijden van sociale afstand gaat dat niet op. Laurens Boodt (1983) werkt thuis. Achter hem op mijn skypescherm: een witte muur en wat gestapelde spullen. Hij is pas verhuisd, vertelt hij. De witte wand laat geen verhaal los.
Boodts naam kende ik van het woningbouwproject Babel, dat op de Lloydpier in West zou ontstaan. De Gemeente Rotterdam wilde daar vernieuwende gezinsappartementen bouwen en schreef de Open Oproep Gezinsappartementen uit. 149 teams stuurden een woonvisie in. Op basis van deze visie werden vijf architecten uitgenodigd om een uitgewerkt plan te presenteren. Boodt won de prijsvraag in samenwerking met de gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.
Nog geen reactie — begin de discussie!