Ga naar de inhoud

Architect Laurens Boodt: “Juist in deze crisis zien we de immense impact van huis en buurt op de mens”

Hoe ontwerp je gemeenschappelijkheid? En hoe kan architectuur de leefomgeving van mensen verbeteren? Dat zijn centrale vragen in het werk van Laurens Boodt. “Als architect kun je iets in gang zetten!”


Vers Beton_LaurensBoodt_SylvanaLansu (6)

beeld: Sylvana Lansu

Je werkruimte verraadt wie je bent, zou je kunnen zeggen. Het is daarom altijd leuk om een artikel over een ontwerper te beginnen met wat rake observaties over het kantoor. Maar in deze tijden van sociale afstand gaat dat niet op. Laurens Boodt (1983) werkt thuis. Achter hem op mijn skypescherm: een witte muur en wat gestapelde spullen. Hij is pas verhuisd, vertelt hij. De witte wand laat geen verhaal los.

Boodts naam kende ik van het woningbouwproject Babel, dat op de Lloydpier in West zou ontstaan. De Gemeente Rotterdam wilde daar vernieuwende gezinsappartementen bouwen en schreef de Open Oproep Gezinsappartementen uit. 149 teams stuurden een woonvisie in. Op basis van deze visie werden vijf architecten uitgenodigd om een uitgewerkt plan te presenteren. Boodt won de prijsvraag in samenwerking met de gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Het Vrienden van Baroeg-team organiseert op zaterdag 20 april voor de tweede keer het evenement Everyone Rocks dat als doel heeft om mensen met een beperking samen te brengen met Baroegianen. Een prachtig initiatief, dat tijdens de eerste editie al vele blije gezichten teweegbracht bij bezoekers én muzikanten. Het motto van Everyone Rocks is dan ook: “Voelt jouw beperking als een belemmering? Nu niet meer!”

  Venue: Baroeg
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam