Ga naar de inhoud

Architect Laurens Boodt: “Juist in deze crisis zien we de immense impact van huis en buurt op de mens”

Hoe ontwerp je gemeenschappelijkheid? En hoe kan architectuur de leefomgeving van mensen verbeteren? Dat zijn centrale vragen in het werk van Laurens Boodt. “Als architect kun je iets in gang zetten!”


Vers Beton_LaurensBoodt_SylvanaLansu (6)

beeld: Sylvana Lansu

Je werkruimte verraadt wie je bent, zou je kunnen zeggen. Het is daarom altijd leuk om een artikel over een ontwerper te beginnen met wat rake observaties over het kantoor. Maar in deze tijden van sociale afstand gaat dat niet op. Laurens Boodt (1983) werkt thuis. Achter hem op mijn skypescherm: een witte muur en wat gestapelde spullen. Hij is pas verhuisd, vertelt hij. De witte wand laat geen verhaal los.

Boodts naam kende ik van het woningbouwproject Babel, dat op de Lloydpier in West zou ontstaan. De Gemeente Rotterdam wilde daar vernieuwende gezinsappartementen bouwen en schreef de Open Oproep Gezinsappartementen uit. 149 teams stuurden een woonvisie in. Op basis van deze visie werden vijf architecten uitgenodigd om een uitgewerkt plan te presenteren. Boodt won de prijsvraag in samenwerking met de gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures