Ga naar de inhoud

Een nieuwe stad

Terwijl Eeva Liukku verlangt naar het moment dat ze haar vader weer kan knuffelen en met vrienden in de kroeg kan staan, beseft ze dat deze heimwee voor haar en veel andere Rotterdammers niets nieuws is. “De intelligente lockdown herinnert me eraan waarom ik nooit wil emigreren.”

migranten-anouk-meer
beeld: Anouk van der Meer

Midden in de coronalockdown kwam mijn vader door een stom fietsongeluk met gebroken ribben in het ziekenhuis terecht. Als ik één iemand tijdens een pandemie vér weg wilde houden van een ziekenhuis, dan was hij het wel.

Het liefst was ik direct naar hem toegegaan om hem een knuffel te geven en te zeggen dat het allemaal goed zou komen. Maar dat kon niet. Wij mochten het ziekenhuis niet in. En zolang niet duidelijk is of het coronavirus overdraagbaar is als je (nog) geen symptomen vertoont, wil ik het niet riskeren om mijn vader (die in de risicodoelgroep valt) te besmetten.

Ondertussen zitten we thuis in isolatie met een pasgeboren baby. Ik mag niet klagen. Maar ik wil zo graag met mijn drie maanden oude dochter de hele stad rond paraderen en haar aan iedereen tonen. Kijk, ze lacht al! Ze rolt! Is het geen snoepje? Videobellen met oma wordt steeds droeviger, omdat ze haar zo graag wil zien.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures