Ga naar de inhoud

Liever één noodhospitaal in de hand, dan 9 miljoen euro op de bank

Het besluit om een noodhospitaal te bouwen zonder te wachten op goedkeuring van de zorgverzekeraars, is niet overhaast, betoogt PvdA-raadslid Dennis Tak. “Het is een ijzersterk voorbeeld van hoe ver het stadsbestuur gaat voor het welzijn van Rotterdammers.”

versbeton_opinierubriek-01
beeld: Michael van Kekem

Sommige mensen lijken in een Disneyfilm te leven. Een ideale wereld waarin alle problemen op te lossen zijn en je gegarandeerd bent van een goede afloop. Daar moest ik aan denken toen ik dit artikel op Vers Beton las over het noodhospitaal in Ahoy.

Uit het artikel blijkt dat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond onder leiding van burgemeester Ahmed Aboutaleb opdracht gaf voor de bouw van het noodhospitaal voor 9 miljoen euro, zonder vooraf afspraken te maken over de bekostiging. Daarin wordt de indruk gewekt dat ‘dadendrang’ tijdens een pandemie – iets wat we in Nederland ruim honderd jaar niet hebben meegemaakt – ongepast zou zijn. Alsof op zo’n moment niet simpelweg onze volksgezondheid voorop staat en dat de maatregelen die hierbij komen kijken, daadkracht vereisen. Dat geldt overal, maar toch zeker in de stad die zo trots is op haar motto: geen woorden, maar daden.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam