Ga naar de inhoud

Liever één noodhospitaal in de hand, dan 9 miljoen euro op de bank

Het besluit om een noodhospitaal te bouwen zonder te wachten op goedkeuring van de zorgverzekeraars, is niet overhaast, betoogt PvdA-raadslid Dennis Tak. “Het is een ijzersterk voorbeeld van hoe ver het stadsbestuur gaat voor het welzijn van Rotterdammers.”

versbeton_opinierubriek-01
beeld: Michael van Kekem

Sommige mensen lijken in een Disneyfilm te leven. Een ideale wereld waarin alle problemen op te lossen zijn en je gegarandeerd bent van een goede afloop. Daar moest ik aan denken toen ik dit artikel op Vers Beton las over het noodhospitaal in Ahoy.

Uit het artikel blijkt dat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond onder leiding van burgemeester Ahmed Aboutaleb opdracht gaf voor de bouw van het noodhospitaal voor 9 miljoen euro, zonder vooraf afspraken te maken over de bekostiging. Daarin wordt de indruk gewekt dat ‘dadendrang’ tijdens een pandemie – iets wat we in Nederland ruim honderd jaar niet hebben meegemaakt – ongepast zou zijn. Alsof op zo’n moment niet simpelweg onze volksgezondheid voorop staat en dat de maatregelen die hierbij komen kijken, daadkracht vereisen. Dat geldt overal, maar toch zeker in de stad die zo trots is op haar motto: geen woorden, maar daden.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures