Ga naar de inhoud

Vidcast: Is voorschoolse educatie een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deel 3 van de vidcast ‘School op Zuid’ praat presentator Karim Amghar met onderzoeker Pauline Slot, expert Anja de Rooij en peuteropvangdirecteur René Segers-Hoogendoorn.

Ruim een derde van de twee- en driejarige peuters in Rotterdam komt volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in aanmerking voor een indicatie ‘extra uren spelen en leren’. Is gesubsidieerde voorschoolse educatie voor deze zogenoemde doelgroeppeuters een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Dat bespreekt Karim Amghar, bekend van de NTR-serie Karim Pakt Zijn Kans, in deze derde aflevering met Pauline Slot (onderzoeker aan de Universiteit Utrecht), Anja de Rooij (manager Het Jonge Kind bij stichting voor onderwijsexpertise CED-Groep) en René Segers-Hoogendoorn (directeur van Peuter & Co).

 “Het zou heel fijn zijn als er een simpele basisvoorziening zou zijn. Het is nu gewoon versnipperd”, stelt Anja de Rooij in het gesprek:

https://www.youtube.com/watch?v=MM_dBBbyz-c
beeld: www.youtube.com

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam