Ga naar de inhoud

Vidcast: Is voorschoolse educatie een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deel 3 van de vidcast ‘School op Zuid’ praat presentator Karim Amghar met onderzoeker Pauline Slot, expert Anja de Rooij en peuteropvangdirecteur René Segers-Hoogendoorn.

Ruim een derde van de twee- en driejarige peuters in Rotterdam komt volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in aanmerking voor een indicatie ‘extra uren spelen en leren’. Is gesubsidieerde voorschoolse educatie voor deze zogenoemde doelgroeppeuters een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Dat bespreekt Karim Amghar, bekend van de NTR-serie Karim Pakt Zijn Kans, in deze derde aflevering met Pauline Slot (onderzoeker aan de Universiteit Utrecht), Anja de Rooij (manager Het Jonge Kind bij stichting voor onderwijsexpertise CED-Groep) en René Segers-Hoogendoorn (directeur van Peuter & Co).

 “Het zou heel fijn zijn als er een simpele basisvoorziening zou zijn. Het is nu gewoon versnipperd”, stelt Anja de Rooij in het gesprek:

https://www.youtube.com/watch?v=MM_dBBbyz-c
beeld: www.youtube.com

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam