Ga naar de inhoud

Vidcast: Is voorschoolse educatie een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deel 3 van de vidcast ‘School op Zuid’ praat presentator Karim Amghar met onderzoeker Pauline Slot, expert Anja de Rooij en peuteropvangdirecteur René Segers-Hoogendoorn.

Ruim een derde van de twee- en driejarige peuters in Rotterdam komt volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in aanmerking voor een indicatie ‘extra uren spelen en leren’. Is gesubsidieerde voorschoolse educatie voor deze zogenoemde doelgroeppeuters een manier om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Dat bespreekt Karim Amghar, bekend van de NTR-serie Karim Pakt Zijn Kans, in deze derde aflevering met Pauline Slot (onderzoeker aan de Universiteit Utrecht), Anja de Rooij (manager Het Jonge Kind bij stichting voor onderwijsexpertise CED-Groep) en René Segers-Hoogendoorn (directeur van Peuter & Co).

 “Het zou heel fijn zijn als er een simpele basisvoorziening zou zijn. Het is nu gewoon versnipperd”, stelt Anja de Rooij in het gesprek:

https://www.youtube.com/watch?v=MM_dBBbyz-c
beeld: www.youtube.com

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam