Ga naar de inhoud

Anderhalvemeter-zwemmen

Deze week gaan eindelijk alle sportscholen weer open. In het Van Maanenbad – dat sinds mei open was – heeft Ferrie Weeda alvast ervaring opgedaan met coronaproof sporten: een ‘natte anderhalve meter’, hoe lang is dat eigenlijk?

Ferrie schrijverscolumn
beeld: Elzeline Kooy

Het toverwoord is: chloor. Nee, niet om te injecteren, zoals Trump suggereerde – maar gewoon een flinke extra dosis bleekmiddel in het zwemwater. Dan kun je coronaproof baantjes trekken. Premier Rutte verkondigde het zelfs in de Tweede Kamer: chloor remt het virus. Daarom mochten de zwembaden op 11 mei al open, terwijl de sportscholen tot deze week moesten wachten. 

Het is te merken, dat hoge chloorgehalte. In het zwembad zit sinds de heropening zóveel chloor, dat je er bijna op kunt kauwen. Het goedje terroriseert je keel en je neus. Het knaagt zich een weg door poriën en lichaamsholtes. Het brandt het netvlies van je oogbol. Zelfs de nonchalante gasten die met blote open ogen onder water zwommen dragen nu een zwembrilletje. En dat is niet de enige verandering.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam