Ga naar de inhoud

Anderhalvemeter-zwemmen

Deze week gaan eindelijk alle sportscholen weer open. In het Van Maanenbad – dat sinds mei open was – heeft Ferrie Weeda alvast ervaring opgedaan met coronaproof sporten: een ‘natte anderhalve meter’, hoe lang is dat eigenlijk?

Ferrie schrijverscolumn
beeld: Elzeline Kooy

Het toverwoord is: chloor. Nee, niet om te injecteren, zoals Trump suggereerde – maar gewoon een flinke extra dosis bleekmiddel in het zwemwater. Dan kun je coronaproof baantjes trekken. Premier Rutte verkondigde het zelfs in de Tweede Kamer: chloor remt het virus. Daarom mochten de zwembaden op 11 mei al open, terwijl de sportscholen tot deze week moesten wachten. 

Het is te merken, dat hoge chloorgehalte. In het zwembad zit sinds de heropening zóveel chloor, dat je er bijna op kunt kauwen. Het goedje terroriseert je keel en je neus. Het knaagt zich een weg door poriën en lichaamsholtes. Het brandt het netvlies van je oogbol. Zelfs de nonchalante gasten die met blote open ogen onder water zwommen dragen nu een zwembrilletje. En dat is niet de enige verandering.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures