Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De demonstratie zou oorspronkelijk plaatsvinden op het Schouwburgplein. Nadat Aboutaleb een dag van tevoren had aangekondigd dat daar maximaal tachtig mensen mochten verzamelen, weken de organisatoren uit naar de Erasmusbrug. Langs de kade aan de noord- en zuidkant, op de brug en op het Noordereiland kwamen woensdagavond zo’n vijfduizend mensen bijeen voor het protest. Door het gebrek aan ruimte en de overweldigende opkomst voelde de politie zich genoodzaakt de demonstratie vroegtijdig te beëindigen. 

De recente moord op George Floyd door de politie in Minneapolis en de opstanden die daarop in de Verenigde Staten volgden, vormden de directe aanleiding voor het Rotterdamse solidariteitsprotest. Tijdens de demonstratie werd echter ook uitgebreid stilgestaan bij andere slachtoffers van anti-zwart geweld, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Sprekers waren onder meer Romana Vrede, Ro Verwey, Malique Mohamud en Leal van Herwaarden. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina