Ga naar de inhoud

Crisistijd laat de hypocrisie van deelmobiliteit in Rotterdam zien

Nu meer mensen weer naar hun werk moeten, promoot de gemeente deelscooters en -fietsen om drukte in het openbaar vervoer te voorkomen. “Maar juist daar waar vervoersarmoede een reëel probleem is, is deelmobiliteit niet beschikbaar”, stelt Leontine Vreeke. 

Bakfietswijken
beeld: Maus Bullhorst

De scholen zijn weer gedeeltelijk open en sinds 1 juni rijdt het openbaar vervoer weer volgens het gewone rooster. Nu ben ik erg blij dat mijn dochter weer in de klas mag zitten. Maar ik weet niet of ik ook met hetzelfde enthousiasme in de tram of bus stap.  

Het openbaar vervoer heb ik, zoals het werd voorgeschreven, in de eerste fase van de lockdown zoveel mogelijk vermeden. Nu was dat voor mij makkelijk, omdat ik vanuit huis kan werken. Maar nu de regels versoepeld worden, moeten steeds meer mensen weer naar hun werk. Ook ik. 

Het aantal mensen op straat neemt zienderogen toe, net als het aantal mensen in het openbaar vervoer. Liever kies ik daarom nu voor een deelscooter, elektrisch autootje of elektrische deelfiets, zoals de RET en gemeente ook stimuleren. En laat dat juist nu moeilijker zijn dan voorheen.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Regelmatig over geklaagd, en iedere keer verwijzen ze naar de gemeente die de spreiding zou regelen. Ondertussen kan je met Felyx wel in the middle of nowhere in Schiedam je scooter parkeren, maar niet bij Station Zuid of bij Zuidplein.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures