Ga naar de inhoud

Crisistijd laat de hypocrisie van deelmobiliteit in Rotterdam zien

Nu meer mensen weer naar hun werk moeten, promoot de gemeente deelscooters en -fietsen om drukte in het openbaar vervoer te voorkomen. “Maar juist daar waar vervoersarmoede een reëel probleem is, is deelmobiliteit niet beschikbaar”, stelt Leontine Vreeke. 

Bakfietswijken
beeld: Maus Bullhorst

De scholen zijn weer gedeeltelijk open en sinds 1 juni rijdt het openbaar vervoer weer volgens het gewone rooster. Nu ben ik erg blij dat mijn dochter weer in de klas mag zitten. Maar ik weet niet of ik ook met hetzelfde enthousiasme in de tram of bus stap.  

Het openbaar vervoer heb ik, zoals het werd voorgeschreven, in de eerste fase van de lockdown zoveel mogelijk vermeden. Nu was dat voor mij makkelijk, omdat ik vanuit huis kan werken. Maar nu de regels versoepeld worden, moeten steeds meer mensen weer naar hun werk. Ook ik. 

Het aantal mensen op straat neemt zienderogen toe, net als het aantal mensen in het openbaar vervoer. Liever kies ik daarom nu voor een deelscooter, elektrisch autootje of elektrische deelfiets, zoals de RET en gemeente ook stimuleren. En laat dat juist nu moeilijker zijn dan voorheen.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Regelmatig over geklaagd, en iedere keer verwijzen ze naar de gemeente die de spreiding zou regelen. Ondertussen kan je met Felyx wel in the middle of nowhere in Schiedam je scooter parkeren, maar niet bij Station Zuid of bij Zuidplein.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam