Ga naar de inhoud

Het einde van Museum Rotterdam? (en 8 andere opvallende uitkomsten uit het cultuuradvies) — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vandaag presenteerde de Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) aan de gemeente welke instellingen de komende vier jaar subsidie moeten krijgen: het Cultuurplanadvies 2021-2024. Vers Beton pikt de opvallendste winnaars en verliezers uit het advies en vraagt om toelichting.

vers beton – maxim de gilder – cultuurplanadvies – 2020
beeld: Maxim de Gilder

Hoe wordt de Rotterdamse subsidiepot voor kunst en cultuur de komende vier jaar verdeeld? Over die vraag boog de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) zich de afgelopen vijf maanden. Deze raad stelt elke vier jaar het Cultuurplanadvies op, waarin ze de gemeente advies geeft over welke culturele instellingen structurele financiering krijgen. Vandaag was het zover en werd dit advies aan het stadsbestuur gepresenteerd. In het najaar van 2020 valt het definitieve besluit over de subsidieverdeling.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Tja, als je als gemeente je historische museum successievelijk van naam verandert, laat fuseren met andere musea en hun pand aan je PR-club geeft is het niet zo vreemd dat het museum “een aantal moeizame jaren achter de rug” heeft.

  Dus: geld ERBIJ. En terug verhuizen naar het Schielandshuis.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures