Ga naar de inhoud

Het einde van Museum Rotterdam? (en 8 andere opvallende uitkomsten uit het cultuuradvies) — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vandaag presenteerde de Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) aan de gemeente welke instellingen de komende vier jaar subsidie moeten krijgen: het Cultuurplanadvies 2021-2024. Vers Beton pikt de opvallendste winnaars en verliezers uit het advies en vraagt om toelichting.

vers beton – maxim de gilder – cultuurplanadvies – 2020
beeld: Maxim de Gilder

Hoe wordt de Rotterdamse subsidiepot voor kunst en cultuur de komende vier jaar verdeeld? Over die vraag boog de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) zich de afgelopen vijf maanden. Deze raad stelt elke vier jaar het Cultuurplanadvies op, waarin ze de gemeente advies geeft over welke culturele instellingen structurele financiering krijgen. Vandaag was het zover en werd dit advies aan het stadsbestuur gepresenteerd. In het najaar van 2020 valt het definitieve besluit over de subsidieverdeling.

Al één reactie — discussieer mee!

  • Tja, als je als gemeente je historische museum successievelijk van naam verandert, laat fuseren met andere musea en hun pand aan je PR-club geeft is het niet zo vreemd dat het museum “een aantal moeizame jaren achter de rug” heeft.

    Dus: geld ERBIJ. En terug verhuizen naar het Schielandshuis.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam