Ga naar de inhoud

Mark Hoogstad Beurs voor verdiepende journalistiek gelanceerd — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam heeft een nieuw journalistiek fonds. Vanaf vandaag kunnen journalisten een beroep doen op een beurs van maximaal 12.500 euro. De beurs is vernoemd naar de in 2018 overleden journalist Mark Hoogstad.

mark hoogstad door vincent mentzel
beeld: Vincent Mentzel

De Mark Hoogstad Beurs is een initiatief van familie, vrienden en oud collega’s van Mark Hoogstad en heeft als doel om zijn manier van werken te eren én journalisten te steunen die de tijd en ruimte nodig hebben om diepgravend onderzoek te doen naar een Rotterdams onderwerp. 

Hoogstad werkte 18 jaar bij NRC Handelsblad (eerst als sportverslaggever, later als Rotterdamwatcher) en 4,5 jaar bij AD Rotterdams Dagblad. De afgelopen jaren werkte hij als freelancer, onder meer voor Trouw en Vers Beton. Hij schreef meerdere boeken, waaronder het bekroonde Rotterdam stad van twee snelheden.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam