Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
FleurBeerthuis-Roodkapje-Supermarkt-7
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

‘Het gebruik van winkelwagen is verplicht’ en ‘Geen huisdieren naar binnen’ melden de posters aan het Delftseplein. Een medewerker in een geel hesje en witte handschoentjes komt de hoek om gerateld met een pas gereinigde winkelwagen. Ik denk na over mijn boodschappenlijstje terwijl ik de pijlen op de vloer bekijk die de looprichting aangeven. Er komt een groep mensen aanlopen die waarschijnlijk ook komt winkelen. Jawel: korte pony’s, momjeans met opgerolde pijpen boven witte gympen. Kan niet missen, dit is artistiek publiek!

Ik sta voor Roodkapje. Het cultureel platform annex voormalige kapsalon annex burgertent annex alternatief podium annex kunstgalerie, biedt het hoofd aan de coronacrisis door een eigen Culturele Supermarkt te openen. Hier kun je casual kunst kopen, iedere vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur. Als bezoeker reserveer je een timeslot van een half uur. Toegangskaartjes zijn te koop in verschillende prijsklassen, ook voor nul euro zodat iedereen een kans krijgt om de winkel te bezoeken.

Als boodschapper krijg je hier alle coronalusten en -lasten die je bij je eigen buurtwinkel (shout-out Jumbo Schiedamseweg!) ook kunt vinden. Veiligheidsvoorschriften, weekaanbiedingen, geen plek in de fietsenstalling. Er zijn zelfs hangjongeren die precies onhandig op de stoep staan te scrollen op hun telefoon, nonchalant gekleed tot in de puntjes.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina