Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: casual kunst kopen in de Culturele Supermarkt — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Basia Dajnowicz ging langs bij Roodkapje, om met winkelkarretje en al iets tastbaars te doen voor de lokale kunstwereld. “Korte pony’s, momjeans met opgerolde pijpen boven witte gympen. Kan niet missen, dit is artistiek publiek!”

FleurBeerthuis-Roodkapje-Supermarkt-7
beeld: Fleur Beerthuis

‘Het gebruik van winkelwagen is verplicht’ en ‘Geen huisdieren naar binnen’ melden de posters aan het Delftseplein. Een medewerker in een geel hesje en witte handschoentjes komt de hoek om gerateld met een pas gereinigde winkelwagen. Ik denk na over mijn boodschappenlijstje terwijl ik de pijlen op de vloer bekijk die de looprichting aangeven. Er komt een groep mensen aanlopen die waarschijnlijk ook komt winkelen. Jawel: korte pony’s, momjeans met opgerolde pijpen boven witte gympen. Kan niet missen, dit is artistiek publiek!

Ik sta voor Roodkapje. Het cultureel platform annex voormalige kapsalon annex burgertent annex alternatief podium annex kunstgalerie, biedt het hoofd aan de coronacrisis door een eigen Culturele Supermarkt te openen. Hier kun je casual kunst kopen, iedere vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur. Als bezoeker reserveer je een timeslot van een half uur. Toegangskaartjes zijn te koop in verschillende prijsklassen, ook voor nul euro zodat iedereen een kans krijgt om de winkel te bezoeken.

Als boodschapper krijg je hier alle coronalusten en -lasten die je bij je eigen buurtwinkel (shout-out Jumbo Schiedamseweg!) ook kunt vinden. Veiligheidsvoorschriften, weekaanbiedingen, geen plek in de fietsenstalling. Er zijn zelfs hangjongeren die precies onhandig op de stoep staan te scrollen op hun telefoon, nonchalant gekleed tot in de puntjes.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam