Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: casual kunst kopen in de Culturele Supermarkt — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Basia Dajnowicz ging langs bij Roodkapje, om met winkelkarretje en al iets tastbaars te doen voor de lokale kunstwereld. “Korte pony’s, momjeans met opgerolde pijpen boven witte gympen. Kan niet missen, dit is artistiek publiek!”

FleurBeerthuis-Roodkapje-Supermarkt-7
beeld: Fleur Beerthuis

‘Het gebruik van winkelwagen is verplicht’ en ‘Geen huisdieren naar binnen’ melden de posters aan het Delftseplein. Een medewerker in een geel hesje en witte handschoentjes komt de hoek om gerateld met een pas gereinigde winkelwagen. Ik denk na over mijn boodschappenlijstje terwijl ik de pijlen op de vloer bekijk die de looprichting aangeven. Er komt een groep mensen aanlopen die waarschijnlijk ook komt winkelen. Jawel: korte pony’s, momjeans met opgerolde pijpen boven witte gympen. Kan niet missen, dit is artistiek publiek!

Ik sta voor Roodkapje. Het cultureel platform annex voormalige kapsalon annex burgertent annex alternatief podium annex kunstgalerie, biedt het hoofd aan de coronacrisis door een eigen Culturele Supermarkt te openen. Hier kun je casual kunst kopen, iedere vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur. Als bezoeker reserveer je een timeslot van een half uur. Toegangskaartjes zijn te koop in verschillende prijsklassen, ook voor nul euro zodat iedereen een kans krijgt om de winkel te bezoeken.

Als boodschapper krijg je hier alle coronalusten en -lasten die je bij je eigen buurtwinkel (shout-out Jumbo Schiedamseweg!) ook kunt vinden. Veiligheidsvoorschriften, weekaanbiedingen, geen plek in de fietsenstalling. Er zijn zelfs hangjongeren die precies onhandig op de stoep staan te scrollen op hun telefoon, nonchalant gekleed tot in de puntjes.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures