Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
FleurBeerthuis-OKO-geveltuin2
Beeld door: beeld: Fleur Beerthuis

Ik heb een oude broek aan, mijn hele gezicht zit onder een dikke laag zonnebrandcrème en ik draag tuinhandschoenen die ik de vorige avond bij de Praxis kocht. Wie houdt mij tegen om het record ‘langste geveltuintje’ weg te roven van de hoofdstad? Helemaal niemand! De klok slaat twaalf op een zonnige zaterdagmiddag, en samen met een stuk of veertig vrijwilligers sta ik bij bedrijfsverzamelgebouw De Kroon in Rotterdam-West.

Als er één ding is waar ik als import-Rotterdammer zeer clichématig voor warmloop, is het wel een wedijver met de hoofdstad. Dat ik ondertussen meewerk aan duurzaamheid, meer groen en een plek voor bijen, neem ik op de koop toe.

Vooraf bel ik met de organisator, Raymond Landegent. Hij houdt zich als creatief ondernemer bezig met duurzame evenementen, onder andere via zijn projectbureau Groenemorgen. Dat werk viel de afgelopen maanden weg. Als oprichter van de Facebookgroep Plantenasiel Rotterdam deed hij een oproep om meer geveltuintjes aan te leggen. Toen hij merkte dat dat enthousiast werd opgepikt, riep hij in een opwelling: “Ik wil er duizend!”

Zo ontstond het project 1000 Geveltuinen. Die duizend nieuwe tuintjes moeten er 30 september 2020 liggen. Het project sluit aan bij het NK Tegelwippen, waarin Rotterdam tegen Amsterdam strijdt om zo veel mogelijk tegels om te ruilen voor groen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
Fleur.2

Fleur Beerthuis

Fotograaf

Fleur Beerthuis studeerde aan de Willem de Kooning Academie en werkt nu als fotograaf. Ze vindt Rotterdammers geweldig. Door mensen te portretteren ziet zij een glimp van hun werelden. Ze is nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en denken. Met beelden probeert zij hun verhalen zo goed mogelijk over te brengen.

Profiel-pagina