Voor de harddenkende Rotterdammer
2-Museum-Boijmans-Van-Beuningen—Museumpark-day-view
Beeld door: beeld: Mecanoo

“Openen en verbinden. Dat zijn de sleutelwoorden”, zegt architect Francine Houben enthousiast, wanneer ze haar visie op de vernieuwing van museum Boijmans van Beuningen toelicht aan de hand van de maquettes, schema’s en artist impressions die haar bureau Mecanoo de afgelopen maanden heeft gemaakt. Ze laat zien hoe zij de verschillende monumentale gebouwonderdelen van het museum opnieuw met elkaar wil verbinden en voorzien van nieuwe, eigentijdse toevoegingen. Zo ontstaat een open museum, dat de toekomst kan trotseren. Ziedaar in ultrakort bestek de visie die Mecanoo met de ambitieuze renovatie voor ogen staat.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Dit is de vleugel met de grootste tentoonstellingszaal op de eerste verdieping, die van buitenaf niet zichtbaar is. Deze bakstenen vleugel is op dit moment ingepakt in de betonnen gevel van Robbrecht en Daem. ↩︎
  2. Dit is het oudste deel van het museum, het gedeelte met de toren erop. ↩︎
  3. De plotgrens is de grens waarbinnen de huidige gebouwen staan. ↩︎
Ben Maandag

Ben Maandag

Ben Maandag publiceert sinds 1988 over architectuur, stedenbouw, ruimtelijke ordening en geschiedenis van Rotterdam en levert bijdragen aan uiteenlopende media. Zijn laatste boek is
‘Stadsvernieuwing in Rotterdam, 50 jaar bouwen in de buurt’.

Profiel-pagina