Ga naar de inhoud

Rotterdam is met Forum een binnenstadsicoon misgelopen

De renovatie heeft het onaantrekkelijke gebouwenblok tegenover de Bijenkorf eindelijk nieuw leven ingeblazen. Maar met de woningen in de oude ABN AMRO-toren is er toch een kans blijven liggen, concludeert architect Robert-Jan de Kort.


08_Forum_2020_©Ossip

beeld: Ossip van Duivenbode

Ze zijn niet te missen: de nieuwe halfronde balkons aan het betonnen karkas van de voormalige ABN AMRO-toren tegenover de Bijenkorf. ‘Balkons in de vorm van een bloemblad’, zo beloofde de website van het project. In werkelijkheid ontberen de witte balkons met stalen spijlenhekken de elegantie om die vergelijking echt waar te maken. De gevels erachter zijn bovendien bekleed met goedkope plaatmaterialen en ramen. Op het internetforum Skyscrapercity verwoordde een criticus: “Het roept de associatie op met een verlopen badplaats”.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam