Ga naar de inhoud

Rotterdams corona-erfgoed: de geschiedenis van de toekomst — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het coronavirus heeft het dagelijks leven de afgelopen vier maanden totaal veranderd. En dat is belangrijk erfgoed. Op verschillende plekken in Rotterdam wordt daarom nu al gewerkt aan het documenteren van de coronacrisis. “Stel dat de microscoop van viroloog Marion Koopmans straks niet meer nodig is, dan wil ik die graag bewaren.”

Vers Beton – Laura Hopmans – Coronaerfgoed – 2020
beeld: Laura Hopmans

Het coronavirus beheerst het dagelijks leven nu al bijna vier maanden en natuurlijk is de gezondheid van Rotterdammers prioriteit nummer één. Maar tegelijkertijd zijn we geschiedenis aan het schrijven. Want de vanzelfsprekendheid van het dagelijks leven is totaal veranderd: iets dat veel mensen nog nooit hebben meegemaakt. 

Het vastleggen van deze periode is geen eenvoudige taak, want hoe selecteer je wat wel bewaard blijft en wat niet? En wie bepaalt dit? Bij Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en het Erasmus MC wordt achter de schermen hard gewerkt aan het verzamelen van het Rotterdams corona-erfgoed.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam