Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Laura Hopmans – Coronaerfgoed – 2020
Beeld door: beeld: Laura Hopmans

Het coronavirus beheerst het dagelijks leven nu al bijna vier maanden en natuurlijk is de gezondheid van Rotterdammers prioriteit nummer één. Maar tegelijkertijd zijn we geschiedenis aan het schrijven. Want de vanzelfsprekendheid van het dagelijks leven is totaal veranderd: iets dat veel mensen nog nooit hebben meegemaakt. 

Het vastleggen van deze periode is geen eenvoudige taak, want hoe selecteer je wat wel bewaard blijft en wat niet? En wie bepaalt dit? Bij Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en het Erasmus MC wordt achter de schermen hard gewerkt aan het verzamelen van het Rotterdams corona-erfgoed.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Een verzamelschema is een totaaloverzicht, waarop alle gewenste voorwerpen voor een collectie staan. Aan de hand hiervan wordt gekeken waar de objecten vandaan kunnen worden gehaald en wanneer. ↩︎
  2. Marion Koopmans is bijzonder hoogleraar virologie aan het Erasmus MC. Tijdens de coronacrisis is zij lid van het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert over het nemen van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. ↩︎
EileenvdBurgh

Eileen van der Burgh

Redactiestagiair

Eileen van der Burgh (1996) is historicus in spé. Op dit moment is ze bezig met het voltooien van het laatste jaar van de Bachelor Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Rotterdam is voor haar de ideale plek, want de ontwikkelingen in de stad zijn een bron voor historische analyses waar we juist nu wat van kunnen leren.

Profiel-pagina
Laura Hopmans

Laura Hopmans

Laura Hopmans (1983) groeide op in een dorpje in Brabant, maar had al snel Rotterdam ontdekt waar ze is gaan wonen en studeren. In 2010 ronde ze de opleiding illustratie af aan de Willem de Kooning academie. Haar werk barst uit z’n voegen van landelijke, jaren 70 en mode-fotografie invloeden.

Profiel-pagina