Ga naar de inhoud

Gaat dé architectuurstad van Nederland werkelijk maar 0,7 procent van haar cultuurgeld aan architectuur besteden?

Als het gemeentebestuur het onlangs uitgebrachte advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur volgt, gaat slechts 0,7 procent van het cultuurplanbudget naar architectuur. Dit lijkt niet in lijn met het beleid en de ambities van de stad, betoogt directeur van de Rotterdamse Dakendagen Léon van Geest.

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

Onlangs bracht de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) haar advies uit aan de gemeente Rotterdam over de verdeling van haar Cultuurbudget van 81,7 miljoen. Als het gemeentebestuur dit advies volgt gaat er minder dan één procent hiervan naar architectuur. Terwijl Rotterdam er op staat dé architectuurstad van Nederland te zijn.

Het is dan ook maar de vraag of wethouder van cultuur Said Kasmi in september dit advies overneemt, in zijn verdelingsvoorstel aan de gemeenteraad. Daarna is het nog aan de gemeenteraad om in november – bij het definitieve besluit over de verdeling van cultuurgeld – meer aandacht te geven aan wat al jarenlang het speerpunt van de stad is.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam