Ga naar de inhoud

GentrifiKatendrecht

Eelkje Christine is ondernemer op Katendrecht. Ze schrijft in deze laatste column over een delicate balans: tussen een wijk aantrekkelijker maken en tegelijk het welzijn van minder rijke bewoners en ondernemers garanderen.

Ver-Beton—Elzeline-Kooy—Column-Christine-Bosch
beeld: Elzeline Kooy

Onlangs kreeg onze boekhandel de vraag om een pop-up-winkel te beginnen aan de Groene Hilledijk in Feijenoord. Door onze verhuizing was daar geen sprake van, maar sowieso twijfelde ik: zou dat daar werken? Kunnen we daar, al is het maar tijdelijk, iets moois beginnen, in een diverse wijk, of worden we gebruikt voor gentrificatie die uiteindelijk meer kapot maakt dan doet groeien?

Überhaupt kun je als ondernemer eindeloos piekeren over je locatie: zo moet je winkel op een goede, drukbezochte plek zitten, want het is al moeilijk genoeg om het hoofd boven water te houden. Maar aan de andere kant is een b-locatie al moeilijk te betalen met een normale omzet.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam