Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers-Beton-Michael-van-Kekem-Nida-Tweede-Kamer-2020
Beeld door: beeld: Michael van Kekem

De kogel is door de kerk, Nida gaat landelijk. Rotterdammers kennen vooral het gezicht van de partij: Nourdin el Ouali. Volgens de zelfbewuste voorman – die vrijwel zeker de lijsttrekker wordt – zijn vier zetels mogelijk in de landelijke verkiezingen. Is dat zo en waar liggen dan de kansen?

Nourdin el Ouali heeft zichzelf in Rotterdam laten zien als een welbespraakt raadslid dat veelvuldig de confrontatie zoekt met zijn natuurlijke tegenstander Leefbaar Rotterdam – en dan bij voorkeur Tanya Hoogwerf.  Zowel in de raadszaal als in de landelijke media. Op onderwerpen als racisme, islam en veiligheidsbeleid. 

In 2014 haalde het door de islam geïnspireerde Nida uit het niets twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad. In een tijd vol politieke spanning – met uitreizigers naar Syrië, aanslagen in Europa en een vluchtelingencrisis – werd El Ouali een graag geziene gast aan de talkshowtafels. Soms tot zijn eigen ergernis werd hij vooral rond deze thema’s gevraagd. Tegelijkertijd leverde dat de partij en El Ouali wel naamsbekendheid op.  

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

COOLSINGEL-PRAAT-LISA DIEDERIK(C)-8

Ewoud Kieviet

Ewoud Kieviet is politiek journalist voor de NOS op het Binnenhof. Eerder was hij twee jaar politiek verslaggever voor RTV Rijnmond op de Coolsingel.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina