Ga naar de inhoud

Priveschool EuroCollege onder vuur om valse claims — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Over het vanuit Rotterdam geleide Eurocollege klinken serieuze klachten. Studies lopen uit, begeleiding schiet tekort en claims over de kwaliteit van onderwijs zijn ongegrond, blijkt uit onderzoek van Investico voor Vers Beton.

SylvanaLansu_VersBeton_Eurocollege (3)
beeld: Sylvana Lansu

Het EuroCollege, een particuliere hbo- en mbo-opleiding geleid vanuit Rotterdam, ligt onder vuur bij voormalige medewerkers, leerlingen en ouders. Zij klagen dat studies uitlopen doordat begeleiding tekort schiet. Ook doet de opleiding valse claims over de kwaliteit van het onderwijs. Volgens een interne notitie van EuroCollege is de school ‘structureel onderbezet’.  

EuroCollege, met nevenvestigingen in Utrecht en Amsterdam, is een van de tientallen private beroepsopleidingen die de afgelopen decennia in Nederland is ontstaan. Voor ruim 20 duizend euro per jaar belooft het de ongeveer 500 studenten een intensieve, versnelde opleiding in onder meer hotelmanagement en International business & entrepreneurship.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam