Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
SylvanaLansu_VersBeton_Eurocollege (3)
Beeld door: beeld: Sylvana Lansu

Het EuroCollege, een particuliere hbo- en mbo-opleiding geleid vanuit Rotterdam, ligt onder vuur bij voormalige medewerkers, leerlingen en ouders. Zij klagen dat studies uitlopen doordat begeleiding tekort schiet. Ook doet de opleiding valse claims over de kwaliteit van het onderwijs. Volgens een interne notitie van EuroCollege is de school ‘structureel onderbezet’.  

EuroCollege, met nevenvestigingen in Utrecht en Amsterdam, is een van de tientallen private beroepsopleidingen die de afgelopen decennia in Nederland is ontstaan. Voor ruim 20 duizend euro per jaar belooft het de ongeveer 500 studenten een intensieve, versnelde opleiding in onder meer hotelmanagement en International business & entrepreneurship.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. In het hoger onderwijs inspecteert de Onderwijsinspectie op hoofdlijnen zoals doelmatigheid of financiën. De kwaliteit van dat onderwijs zelf wordt getoetst door middel van een accreditatiestelsel. Meer info. ↩︎
Emiel Woutersen

Emiel Woutersen

Emiel Woutersen is onderzoeksjournalist bij Platform Investico en schreef daar onder andere over de zorg en verslaving, klimaatbeleid en de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Hij is hoofdauteur van Uitgebuit – Het verhaal van de Nederlandse werkvloer. Emiel is geboren en getogen in Schiedam en studeerde theoretische natuurkunde in Amsterdam en Cambridge. 

Profiel-pagina
54-Investico-07-06-201701200-e1497953386879-300×300

Thomas Muntz

Thomas is filosoof en politicoloog en doceert in de masterclass onderzoeksjournalistiek. Hij is tevens docent politieke filosofie en liberal arts aan de Universiteiten van Amsterdam en Tilburg. Voor Investico schreef hij over energie en klimaat(scepsis), de problemen bij grote ICT-projecten van de overheid en de handel in schulden.

Profiel-pagina
show_Rosa-zw-03

Rosa van Gool

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina