Ga naar de inhoud

We willen ontsnappen, in ons hoofd of met het vliegtuig

Als kapper knipt Ivan Winter niet alleen haar, maar is hij ook een soort therapeut voor zijn klanten. In deze columnreeks vertelt hij over de bijzonder openhartige gesprekken die hij in de barbershop voert. Deze keer: wel of niet op vakantie?

Vers Beton – Hilde Speet – Ivan Winter – 2020
beeld: Hilde Speet

Zes dagen per week rijd ik elke ochtend op de scooter dezelfde route naar mijn kapperszaak: vanaf Rotterdam Centraal richting de Witte de Withstraat. Deze route heb ik sinds de versoepeling zien veranderen. Wekenlang was er haast niemand op straat, maar inmiddels is het er weer vanouds druk. Een mondkapje is in dit deel van de stad niet verplicht, toch kom ik ze hier en daar tegen. Het doet me nog altijd denken aan een sci-fi film.   

Mijn eerste klant begroet mij met de vraag: “Heb jij ook een vakantie nodig?”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam