Ga naar de inhoud

We willen ontsnappen, in ons hoofd of met het vliegtuig

Als kapper knipt Ivan Winter niet alleen haar, maar is hij ook een soort therapeut voor zijn klanten. In deze columnreeks vertelt hij over de bijzonder openhartige gesprekken die hij in de barbershop voert. Deze keer: wel of niet op vakantie?

Vers Beton – Hilde Speet – Ivan Winter – 2020
beeld: Hilde Speet

Zes dagen per week rijd ik elke ochtend op de scooter dezelfde route naar mijn kapperszaak: vanaf Rotterdam Centraal richting de Witte de Withstraat. Deze route heb ik sinds de versoepeling zien veranderen. Wekenlang was er haast niemand op straat, maar inmiddels is het er weer vanouds druk. Een mondkapje is in dit deel van de stad niet verplicht, toch kom ik ze hier en daar tegen. Het doet me nog altijd denken aan een sci-fi film.   

Mijn eerste klant begroet mij met de vraag: “Heb jij ook een vakantie nodig?”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam