Voor de harddenkende Rotterdammer

De van oorsprong Duitse Marion Nickolai (54) woont sinds september 2019 op een tijdelijk contract aan de Almondestraat met haar dochter (20). Enkele jaren geleden gaf ze nog leiding aan grote programma’s voor drugspreventie en schreef ze boeken over dit onderwerp. Ze was getrouwd met een Nederlandse psycholoog met wie ze samenwoonde aan de Bergweg, maar toen de relatie stukliep kwam ze op straat te staan. Ze kreeg een burn-out en moest op zoek naar een woning voor haarzelf en haar dochter. Op dit moment leeft ze van een WIA-uitkering.

Marion Nickolai_03
Marion Nickolai Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina