Ga naar de inhoud

Woningmarkt Rotterdam, onneembaar fort — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Hoe toegankelijk is de Rotterdamse woningmarkt als je opties beperkt zijn? In 53 sloopwoningen in de Agniesebuurt vond een diverse groep bewoners tijdelijk onderdak in Pension Almonde. Waar moeten zij naartoe als hun contract binnenkort afloopt?

De van oorsprong Duitse Marion Nickolai (54) woont sinds september 2019 op een tijdelijk contract aan de Almondestraat met haar dochter (20). Enkele jaren geleden gaf ze nog leiding aan grote programma’s voor drugspreventie en schreef ze boeken over dit onderwerp. Ze was getrouwd met een Nederlandse psycholoog met wie ze samenwoonde aan de Bergweg, maar toen de relatie stukliep kwam ze op straat te staan. Ze kreeg een burn-out en moest op zoek naar een woning voor haarzelf en haar dochter. Op dit moment leeft ze van een WIA-uitkering.

Marion Nickolai_03
Marion Nickolai beeld: Frank Hanswijk

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam