Ga naar de inhoud

De hoogte- en dieptepunten van drie decennia Rotterdam Festivals — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Na 27 jaar neemt Johan Moerman afscheid als directeur bij Rotterdam Festivals. Onder zijn hoede groeide Rotterdam de afgelopen drie decennia uit tot festivalstad van formaat. Vers Beton vroeg hem om zich te buigen over de belangrijkste festivalmomenten in zijn carrière.

Geisje.VersBeton.RdamFestivals04
beeld: Geisje van der Linden

De eerste en enige directeur van Rotterdam Festivals gaat deze week voor het laatst naar zijn werk in het Groothandelsgebouw. Na 27 jaar geeft Johan Moerman geeft het stokje door aan Renske Satijn. De afgelopen drie decennia ontwikkelde de stad zich tot een serieuze speler op festivalgebied. Het waren dertig jaar (“Bijna! Nog niet!”) vol hoogte-, knel- en discussiepunten, en Johan Moerman zag ze allemaal voorbijkomen. Hoe kijkt hij als directeur van de eerste stedelijke festivalorganisatie van Nederland, terug op de meest spraakmakende momenten?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures