Ga naar de inhoud

Het is tijd voor verontwaardiging

Ahmed Abdillahi en Mustapha Eaisaouiyen schrijven een columnserie als bewoners van de Rotterdamse Tweebosbuurt. Een reeks over verzet tegen de sloop van hun wijk en wat dit doet met de bewoners. De vorige keer maakten we kennis met Mustapha, deze editie stelt Ahmed zich voor. 

Hilledijk Tweebos 2020 08 24 foto Joke Schot
beeld: Joke Schot

Ik ben Ahmed Abdillahi. Ik woon in de Tweebosbuurt, op de Hilledijk. Ik ben postbezorger van beroep en afkomstig uit Somalië. Rotterdam is mijn stad, de Tweebosbuurt is mijn buurt en daar vecht ik voor.

Als postbezorger en -voorbereider maak ik lange dagen. Rond 06.45 uur bereid ik de post voor in Rotterdam Oost. Rond 11.00 uur breng ik de bestellingen rond. Vaste wijken waar ik de post moet bezorgen heb ik niet. Maar dat is een geluk. De afgelopen jaren ben ik in zoveel gebieden ingeroosterd, dat ik Rotterdam op mijn duimpje ken. Wat was dat anders begin 2000!

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam