Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Repetitie Rotterdams studentenorkest — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Basia Dajnowicz valt als een blok voor de magie van samenspel bij het Rotterdams Studentenorkest. En leert wat het over je karakter zegt, als je direct op de pauken wil trommelen.

FLB_20200908_O8A9493
beeld: Florian Braakman

Oké. Ik moet bekennen dat ik zelden in een bubbel kom waar ik echt niks vanaf weet. Als schrijver en natural born nieuwsgierigaard weet ik nu eenmaal van heel erg veel dingen een beetje. Maar als de hoofdredactie op de proppen komt met een repetitie van het studentenorkest, blijft alles in mij blanco. Ons kent ons niet.

Ik weet dus helemaal niks van orkesten. Ze spelen klassieke muziek, er is een dirigent, blazers, strijkers. Dat is het? Ik heb nooit noten leren lezen of een instrument leren bespelen. Op de fiets richting de Doopsgezinde Kerk achter Hofplein zwellen de zenuwen in mijn buik aan. Wat nou als ik verkeerde vragen stel? Wat als ze me vragen wat het verschil is tussen een bugel en een hoorn? Ben ik een onderontwikkeld zwijn? Bij voorbaat vol minderwaardigheid (in mineur dus ;)) stap ik de kerk in.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ben jij op zoek naar een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid? Heb je ervaring met maatschappelijke en culturele projecten en ben je in staat om zelfstandig te werken terwijl je het overzicht en structuur behoudt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures