Ga naar de inhoud

Ons Kent Ons: Repetitie Rotterdams studentenorkest — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Basia Dajnowicz valt als een blok voor de magie van samenspel bij het Rotterdams Studentenorkest. En leert wat het over je karakter zegt, als je direct op de pauken wil trommelen.

FLB_20200908_O8A9493
beeld: Florian Braakman

Oké. Ik moet bekennen dat ik zelden in een bubbel kom waar ik echt niks vanaf weet. Als schrijver en natural born nieuwsgierigaard weet ik nu eenmaal van heel erg veel dingen een beetje. Maar als de hoofdredactie op de proppen komt met een repetitie van het studentenorkest, blijft alles in mij blanco. Ons kent ons niet.

Ik weet dus helemaal niks van orkesten. Ze spelen klassieke muziek, er is een dirigent, blazers, strijkers. Dat is het? Ik heb nooit noten leren lezen of een instrument leren bespelen. Op de fiets richting de Doopsgezinde Kerk achter Hofplein zwellen de zenuwen in mijn buik aan. Wat nou als ik verkeerde vragen stel? Wat als ze me vragen wat het verschil is tussen een bugel en een hoorn? Ben ik een onderontwikkeld zwijn? Bij voorbaat vol minderwaardigheid (in mineur dus ;)) stap ik de kerk in.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures