Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
ROTTERDAM PRIDE DUO 3
Beeld door: beeld: Jonathan Oron

Eind augustus maakte de organisatie van de Rotterdam Pride in het AD bekend dat organisaties alleen mogen meedoen aan de Pride, de jaarlijkse manifestatie voor seksuele diversiteit en lhbt+-acceptatie, als ze instemmen met inclusieve kernwaarden. Daarmee reageerde de organisatie op de steeds sterker klinkende kritiek vanuit de lhbt+-gemeenschap1. Grassroots queerorganisaties2 gaven in een open brief aan dat zij zich niet gehoord voelden bij de organisatie die lhbt-emancipatie in Rotterdam moet waarborgen. Een nieuw bestuur en nieuw team moeten hierin verandering brengen. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1.  De afkorting lhbt staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. De afgelopen jaren zijn er nieuwe letters aan dit rijtje toegevoegd, waaronder de I voor intersekse, Q voor queer, A voor aseksueel en P voor panseksueel. Het is gangbaar om een plusje achter lhbt te plakken, om alle andere letters die bij de afkorting horen te erkennen. ↩︎
  2. Queer is zowel een parapluterm voor mensen met een niet-normatieve gender of seksualiteit als een term voor wie zich niet identificeert met de bestaande hokjes (L, H, B of T). In het algemeen biedt de term weerstand tegen heteronormatief en binair denken in de samenleving. ↩︎
  3.  Ask for Angela is een campagne uit Groot Brittannië. Het is een codewoord dat gebruikt wordt in clubs in geval van seksuele intimidatie. Als iemand zich onveilig voelt kan diegene om een fictief personeelslid, Angela, vragen. Het personeel zal er dan voor zorgen dat de persoon discreet en veilig thuis komt. ↩︎
Manon

Manon Dillen

Manon (1992) is econoom en filosoof. Ze heeft haar hart verloren aan de stad die er geen schijnt te hebben.

Profiel-pagina
profile pic

Jonathan Oron

Fotograaf

Jonathan Oron is autodidact fashion- en portretfotograaf uit Rotterdam. Met exposities voor Willem de Kooning Academie, WORM Rotterdam en publicaties in Gup Magazine en Vacantmuseum is hij zich aan het vestigen als professional. Zijn unique selling point is zijn voorliefde voor analoge fotografie.

Profiel-pagina