Ga naar de inhoud

Rotterdam Pride heeft een nieuw bestuur: “We willen weer een plek zijn waar iedereen zich veilig voelt” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam Pride kampte de afgelopen jaren met flinke kritiek vanuit de Rotterdamse lhbt+-gemeenschap. De organisatie gooide het roer om. Twee kersverse bestuursleden, voorzitter Bey Cil en algemeen bestuurslid Rowena Hiwat vertellen over de nieuwe koers en de Pride Week van 18-27 september 2020.

ROTTERDAM PRIDE DUO 3
beeld: Jonathan Oron

Eind augustus maakte de organisatie van de Rotterdam Pride in het AD bekend dat organisaties alleen mogen meedoen aan de Pride, de jaarlijkse manifestatie voor seksuele diversiteit en lhbt+-acceptatie, als ze instemmen met inclusieve kernwaarden. Daarmee reageerde de organisatie op de steeds sterker klinkende kritiek vanuit de lhbt+- gemeenschap . Grassroots <i><span style="font-weight: 400;">queer</span></i><span style="font-weight: 400;">organisaties</span>  gaven in een open brief aan dat zij zich niet gehoord voelden bij de organisatie die lhbt-emancipatie in Rotterdam moet waarborgen. Een nieuw bestuur en nieuw team moeten hierin verandering brengen. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam