Ga naar de inhoud

Rotterdam Pride heeft een nieuw bestuur: “We willen weer een plek zijn waar iedereen zich veilig voelt” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam Pride kampte de afgelopen jaren met flinke kritiek vanuit de Rotterdamse lhbt+-gemeenschap. De organisatie gooide het roer om. Twee kersverse bestuursleden, voorzitter Bey Cil en algemeen bestuurslid Rowena Hiwat vertellen over de nieuwe koers en de Pride Week van 18-27 september 2020.

ROTTERDAM PRIDE DUO 3
beeld: Jonathan Oron

Eind augustus maakte de organisatie van de Rotterdam Pride in het AD bekend dat organisaties alleen mogen meedoen aan de Pride, de jaarlijkse manifestatie voor seksuele diversiteit en lhbt+-acceptatie, als ze instemmen met inclusieve kernwaarden. Daarmee reageerde de organisatie op de steeds sterker klinkende kritiek vanuit de lhbt+- gemeenschap . Grassroots <i><span style="font-weight: 400;">queer</span></i><span style="font-weight: 400;">organisaties</span>  gaven in een open brief aan dat zij zich niet gehoord voelden bij de organisatie die lhbt-emancipatie in Rotterdam moet waarborgen. Een nieuw bestuur en nieuw team moeten hierin verandering brengen. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Hoe Millennials en Gen-Z de kunstmarkt gaan veranderen

  • Kunst en Cultuur

  Millennials en Gen-Z zijn de nieuwe generatie kunstkopers. Ze zijn niet vermogend, maar dat geeft niet: ze gaan voor betaalbare kunst, online. Jonasz Dekkers sprak met een ondernemer die samen met een compagnon deze affordable art aan de man brengt en opkomende kunstenaars naar een hoger plan wil tillen.

 • Festivals in Rotterdam: “Er blijft altijd een dilemma tussen rust en reuring’’

  • Kunst en Cultuur

  Duizenden uitzinnig dansende mensen, culinair genot bij foodtrucks of culturele verrijking op De Parade: festivals brengen levendigheid in de stad. Tegelijkertijd nemen ze de publieke ruimte in. Zoals op pleinen en parken waar bewoners ontspannen of de hond uitlaten. Van wie is de publieke ruimte?

 • De Boijmans-tentoonstelling in het Rijksmuseum is een bliksemafleider voor wat er speelt in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum zijn maar liefst negentig werken te zien uit de Boijmans-collectie. Lindy Kuit nam een kijkje: “In het licht van de verbouwingsperikelen is de tentoonstelling in het Rijksmuseum bijna profetisch.”

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam