Ga naar de inhoud

Sociale cohesie door theatermaken: “Het publiek in Prins Alexander heeft ons veel geleerd” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de wijk Oosterflank in Prins Alexander verrijst dit weekend het gigantisch opgezette waterpaviljoen NOA, gemaakt van steigers. Het is het nieuwste werk van Powerboat: theatermaker Fokka Deelen en vormgever Bas Kortmann. We spraken hen over twintig jaar interactief theater maken in Rotterdam.

_FFH6167
beeld: Frank Hanswijk

Terwijl steigerbouwers de laatste hand leggen aan het geraamte dat als decor dient voor de voorstelling van Fokka Deelen en Bas Kortmann, inspecteren de twee intussen de stellage. Binnen enkele dagen is hier de eerste voorstelling van hun show Het sprookje van Prins Alexander. Terwijl ze langs de stalen steigerconstructie lopen, vertellen Kortmann en Deelen uitgebreid over hun twintig jaar als interactief theatermakers in Rotterdam, de verschillen tussen theatermaken met de wijk in Rotterdam Noord en in Prins Alexander en hoe Het sprookje van Prins Alexander tot stand kwam.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures