Voor de harddenkende Rotterdammer
_FFH6167
Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

Terwijl steigerbouwers de laatste hand leggen aan het geraamte dat als decor dient voor de voorstelling van Fokka Deelen en Bas Kortmann, inspecteren de twee intussen de stellage. Binnen enkele dagen is hier de eerste voorstelling van hun show Het sprookje van Prins Alexander. Terwijl ze langs de stalen steigerconstructie lopen, vertellen Kortmann en Deelen uitgebreid over hun twintig jaar als interactief theatermakers in Rotterdam, de verschillen tussen theatermaken met de wijk in Rotterdam Noord en in Prins Alexander en hoe Het sprookje van Prins Alexander tot stand kwam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1.  NAP staat voor Normaal Amsterdams Peil en verwijst oorspronkelijk naar het gemiddelde zomervloedpeil van de rivier het IJ. Tegenwoordig wordt NAP gelijkgesteld aan het gemiddeld zeeniveau. ↩︎
  2. De eerste drie wanden zijn de zijkanten en de achterkant van het toneel, met de vierde wand wordt in de theaterwereld de denkbeeldige scheiding tussen het publiek en het podium bedoeld. ↩︎
IMG_2371

Joost Baumgardt

Trainee onderzoek

Joost Baumgardt (1995) woont in Rotterdam-West en werkt als freelance journalist voor onder andere het AD Rotterdams Dagblad en NRC. Hij maakt daarnaast tekeningen van krijt. Als hij niet met verhalen bezig is, luistert hij muziek of rijdt hij op zijn skateboard door de stad.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina