Ga naar de inhoud

Waar blijft het milieupark dat past bij Rotterdams circulaire ambities?

Raymond Landegent ziet regelmatig prachtige spullen in de containers van het milieupark verdwijnen. Toch mag je dit ‘afval’ niet meenemen. Het is hoogste tijd om daar verandering in te brengen, betoogt hij. 

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

Komt een man bij het milieupark … en die ziet me daar toch een viertal mooie geglazuurde plantenpotten uit andermans auto komen. “Ga je deze weggooien”, hoor ik mezelf zeggen tegen de pottenwerper. Hij antwoordt bevestigend, deze vier grote plantenpotten zijn niet langer gewenst in zijn leven. Er restte blijkbaar geen andere optie dan de puincontainer. 

Twee minuten later sta ik de potten genoegzaam en opgelucht in mijn achterbak te laden. Zo, weer een paar prachtige spullen van de sloop gered. De potten hebben geluk gehad. Ze mogen nog een flink aantal jaren doen waar ze voor bedoeld zijn. Wat zou er zonder mijn interventie van deze potten zijn geworden? Gruis om onder asfaltwegen te storten? Nietszeggend vulsel voor beton? Heel veel andere opties zijn er (nog) niet. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam