Ga naar de inhoud

Waar blijft het milieupark dat past bij Rotterdams circulaire ambities?

Raymond Landegent ziet regelmatig prachtige spullen in de containers van het milieupark verdwijnen. Toch mag je dit ‘afval’ niet meenemen. Het is hoogste tijd om daar verandering in te brengen, betoogt hij. 

versbeton_opinierubriek-04
beeld: Michael van Kekem

Komt een man bij het milieupark … en die ziet me daar toch een viertal mooie geglazuurde plantenpotten uit andermans auto komen. “Ga je deze weggooien”, hoor ik mezelf zeggen tegen de pottenwerper. Hij antwoordt bevestigend, deze vier grote plantenpotten zijn niet langer gewenst in zijn leven. Er restte blijkbaar geen andere optie dan de puincontainer. 

Twee minuten later sta ik de potten genoegzaam en opgelucht in mijn achterbak te laden. Zo, weer een paar prachtige spullen van de sloop gered. De potten hebben geluk gehad. Ze mogen nog een flink aantal jaren doen waar ze voor bedoeld zijn. Wat zou er zonder mijn interventie van deze potten zijn geworden? Gruis om onder asfaltwegen te storten? Nietszeggend vulsel voor beton? Heel veel andere opties zijn er (nog) niet. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures