Ga naar de inhoud

Blind dates en kunst tegen de eenzaamheid — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Kunsthal organiseerde tijdens Week tegen Eenzaamheid: KunstKoppels, waarin je aan een wildvreemde gekoppeld wordt om samen kunst te kijken. Basia Dajnowicz ging op blind date en scoorde een telefoonnummer.  

FLB_20201006_O8A0846
beeld: Florian Braakman

Eenzaamheid is een taai monster, dat met de verslapping van je sociale spieren steeds taaier wordt. Ouderen (maar ook steeds meer jongeren) vinden het moeilijk om nog oprecht contact te maken. Tyft daar tegenwoordig ook nog maar eens Instagram-fomo, collectieve burn-outs en natuurlijk – het zou ook eens over iets anders gaan – COVID19 bovenop. Het is eigenlijk een wonder dat we nog niet als verstofte mummiekorsten achter de bank zijn gevonden, met de tv nog aan. Waarschijnlijk met herhalingen van hedendaags opium als 90 Days Fiancé, Ex on the Beach of in mijn geval: Love & Hip Hop Atlanta.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures