Ga naar de inhoud

Burgemeester en wethouder in de Tweebosbuurt: zij kwamen, zij zagen en vertrokken weer

Ahmed Abdillahi en Mustapha Eaisaouiyen schrijven een columnserie als bewoners van de Rotterdamse Tweebosbuurt. Een reeks over verzet tegen de sloop van hun wijk en wat dit doet met de bewoners. Deze keer zien ze hoe het stadsbestuur een andere taal spreekt dan de bewoners. 

Tweebosbuurt brand panden op Putselaan Rotterdam 2020 05 16 foto Joke Schot (4)
beeld: Joke Schot

Na lang aandringen en brieven schrijven werden wij deze zomer vereerd met een bezoek van de burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb, en zijn wethouder de heer Kurvers. De wethouder is vanuit de gemeente verantwoordelijk voor het beleid rondom Bouwen en Wonen.

Wethouder Kurvers opereert in een vastgoedwereld die zich steeds meer laat kenmerken door enkele grote winnaars, en veel verliezers. De grootste verliezers zijn de sociale huurders. Deze sociale huurders zien in de heer Kurvers geen voorvechter van hun belangen. Als er nu een populariteitsverkiezing gehouden zou worden, dan zal hij niet op de eerste plaats eindigen. De burgemeester heeft twee jaar lang geprobeerd om boven de partijen uit te stijgen. Dat is hem goed gelukt, totdat hij op aarde moest neerdalen en zag welk moeras hij achtergelaten heeft.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam