Ga naar de inhoud

Dakloos in Rotterdam: hoe kom je als jongere weer aan een huis? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ruzie met ouders, overnachten in een vrachtwagen, te jong en onervaren om al op eigen benen te staan. Rianne, Dwight en Kevin belandden om uiteenlopende redenen op straat. Ze delen met Vers Beton en OPEN Rotterdam hun moeilijke zoektocht naar stabiliteit en een nieuwe plek om te wonen. 


Vers Beton – Lucia Lenders – Dakloze Jongeren – 2020

beeld: Lucia Lenders

Dit artikel in minder dan een minuut

 • Meer en meer jongeren belanden op straat door een combinatie aan factoren, zoals een groot tekort aan betaalbare appartementen.
 • 18- tot 23-jarigen vallen geregeld tussen wal en schip. Ze zijn voor de wet té zelfdredzaam om echt zorg te kunnen krijgen, maar te jong om het – als hun netwerk wegvalt – op eigen houtje te redden.
 • Hulpverleners krijgen te maken met steeds zwaardere problemen: psychische stoornissen, licht verstandelijk beperking, verslaving of agressie. 
 • De toegang tot hulp loopt via de gemeente. Het cruciale intakegesprek daar is een momentopname en resulteert niet altijd in de juiste begeleiding.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam