Ga naar de inhoud

In het roerige 2020 is de kappersstoel voor iedereen een safe space

Als kapper knipt Ivan Winter niet alleen haar, maar is hij ook een soort therapeut voor zijn klanten. In deze columnreeks vertelt hij over de bijzonder openhartige gesprekken die hij in de barbershop voert. Deze keer: over confronterende vragen durven stellen en beantwoorden.

Vers Beton – Hilde Speet – Ivan Winter – 2020
beeld: Hilde Speet

Vandaag heb ik besloten om op mijn nieuwe fiets naar de zaak te gaan, mijn quarantainekilo’s verdwijnen niet vanzelf. Zwetend en hijgend fiets ik door Rotterdam. Aangekomen op de zaak groet ik mijn collega Donn. Ik kijk naar mijn telefoon om berichten van klanten te beantwoorden die hun knip-afspraken moeten cancelen. Rotterdam is officieel in Code Rood en je merkt dat mensen banger zijn geworden om naar buiten te komen. 

Gelukkig komt mijn eerste klant Jean vrolijk aangereden op zijn scooter en kijkt verbaasd hoe ik voor de deur tegen mijn nieuwe fiets aan leun. Hij schiet in de lach en tikt tegen mijn buik om ook nog even te benadrukken dat ik moet werken aan die extra kilo’s. 

Jean loopt de zaak binnen, groet Donn en neemt plaats in mijn stoel. Terwijl ik de cape om zijn nek vast maak, vraagt Donn hem of hij de serie Pose heeft gekeken op Netflix. Jean kijkt verbaasd en antwoordt dat het al best een oude serie is. “Vanwaar die vraag?” Donn antwoordt: “Ik ben nieuwsgierig hoe jij de serie ziet als homoseksuele man, vergeleken met mij als hetero man”. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures