Ga naar de inhoud

In het roerige 2020 is de kappersstoel voor iedereen een safe space

Als kapper knipt Ivan Winter niet alleen haar, maar is hij ook een soort therapeut voor zijn klanten. In deze columnreeks vertelt hij over de bijzonder openhartige gesprekken die hij in de barbershop voert. Deze keer: over confronterende vragen durven stellen en beantwoorden.

Vers Beton – Hilde Speet – Ivan Winter – 2020
beeld: Hilde Speet

Vandaag heb ik besloten om op mijn nieuwe fiets naar de zaak te gaan, mijn quarantainekilo’s verdwijnen niet vanzelf. Zwetend en hijgend fiets ik door Rotterdam. Aangekomen op de zaak groet ik mijn collega Donn. Ik kijk naar mijn telefoon om berichten van klanten te beantwoorden die hun knip-afspraken moeten cancelen. Rotterdam is officieel in Code Rood en je merkt dat mensen banger zijn geworden om naar buiten te komen. 

Gelukkig komt mijn eerste klant Jean vrolijk aangereden op zijn scooter en kijkt verbaasd hoe ik voor de deur tegen mijn nieuwe fiets aan leun. Hij schiet in de lach en tikt tegen mijn buik om ook nog even te benadrukken dat ik moet werken aan die extra kilo’s. 

Jean loopt de zaak binnen, groet Donn en neemt plaats in mijn stoel. Terwijl ik de cape om zijn nek vast maak, vraagt Donn hem of hij de serie Pose heeft gekeken op Netflix. Jean kijkt verbaasd en antwoordt dat het al best een oude serie is. “Vanwaar die vraag?” Donn antwoordt: “Ik ben nieuwsgierig hoe jij de serie ziet als homoseksuele man, vergeleken met mij als hetero man”. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Rotterdam bruist van de eethuisjes, met geuren en smaken van regio’s ver weg en dichtbij. Tijdens Extra Space #5 neemt schrijver en journalist Sharyfah Bhageloe je mee op een fietstour van Zuid naar West, langs verschillende eetlocaties door de stad. Laat je meevoeren door de zintuiglijke gewaarwordingen van de mond en het eten met een voordracht van Sharyfah op iedere locatie.

  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures