Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
AbAb_-Vers-Beton-x-Said-El-Haji___03102020__01_
Beeld door: beeld: Abdirahmaan Abdikarim

Succesvol schrijver was je al: in 2000 publiceerde je je eerste roman De dagen van Sjaitan. Hoe werd jij ineens taalleraar?

“Vier jaar geleden zwoegde ik aan een boek dat maar niet lukte. Het voelde alsof mijn verbeelding op was. Ik besloot dat ik te weinig meemaakte thuis achter mijn toetsenbord. Bij toeval sprak ik mijn buurman hierover, en hij wees me op de taalschool om de hoek. ‘Mooi’, dacht ik. ‘Weg van huis, maar niet te ver, ik hoef niet per se gediplomeerd te zijn, ik spreek een hoop mensen met verschillende achtergronden en misschien doe ik inspiratie op.’ Het bleek veel meer voor me te betekenen, het werk heeft me gegrepen. Ik ben op dit moment een opleiding aan het volgen om een docentendiploma te halen naast dat ik blijf schrijven.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2709

Basia Dajnowicz

Basia Dajnowicz (1988) is na de Achterhoek, Arnhem en Antwerpen eindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Die krijg je hier nooit meer weg. In het dagelijks leven rammelt ze op haar toetsenbord en maakt ze domme grappen.

Profiel-pagina
IMG_3729

Abdirahmaan Abdikarim

Fotograaf

Om de gefragmenteerde verhalen van de stad oprecht te vertellen, is hij gewend om te bewegen in verschillende werelden. Abdirahmaan Abdikarim met Somalische ouders en opgegroeid in Dordrecht, zoomt in op de verhalen van jonge makers en organisatoren, met een uitgesproken visie op de maatschappij.
Profiel-pagina