Ga naar de inhoud

Liesbeth Levy: “Ieder van ons is verantwoordelijk voor het behoud van de democratie” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Filosoof en directeur van LOKAAL Liesbeth Levy promoveerde recent op haar onderzoek naar hoe het publieke debat in Rotterdam veranderde na de komst van Pim Fortuyn. Romy van Dijk sprak haar over dialoog in de stad – ook in tijden van het coronavirus en polarisatie.

ANGB-Liesbeth-Levy-2020090952
beeld: Angeniet Berkers

Al haar hele leven houdt Liesbeth Levy houdt zich bezig met het organiseren en vormgeven van publieke debatten. Als directeur bij Stichting LOKAAL Rotterdam, maar ook door wetenschappelijk onderzoek te doen naar het Rotterdamse publieke debat. Recent promoveerde ze op haar proefschrift Dialoog, meer dan een pacificatie-instrument: Lessen uit Rotterdam. Ze bestudeerde daarvoor de verschillen tussen twee Rotterdamse initiatieven van voor en na Fortuyn: ‘De Dag van de Dialoog’ en de ‘Islamdebatten’. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Kronieken is de culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht i.s.m. de Doelen. Hans Sibarani en Inge Janse spreken iedere maand in de Doelen Studio met literaire en culturele gasten uit Rotterdam, Nederland en Vlaanderen. Ze lichten nieuwe boeken en voorstellingen uit, maar polemiek, furore of bijzondere gebeurtenissen in de stad komen ook aan bod. 

  Venue: De Doelen Studio
  Datum:
 • Zijn de vele burgercollectieven in Rotterdam de missing link tussen inwoners en overheid? Hoogleraar Tine De Moor neemt je in de 20e editie van de Rotterdamlezing mee op een tocht langs Rotterdamse initiatieven om duurzame energie, passende zorg en groene, eetbare voedselbossen samen te regelen, waar de overheid die kansen laat liggen.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam