Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
ANGB-Liesbeth-Levy-2020090952
Beeld door: beeld: Angeniet Berkers

Al haar hele leven houdt Liesbeth Levy houdt zich bezig met het organiseren en vormgeven van publieke debatten. Als directeur bij Stichting LOKAAL Rotterdam, maar ook door wetenschappelijk onderzoek te doen naar het Rotterdamse publieke debat. Recent promoveerde ze op haar proefschrift Dialoog, meer dan een pacificatie-instrument: Lessen uit Rotterdam. Ze bestudeerde daarvoor de verschillen tussen twee Rotterdamse initiatieven van voor en na Fortuyn: ‘De Dag van de Dialoog’ en de ‘Islamdebatten’. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Fortuyns felle kritiek op de islam en zijn bestrijding van het multiculturalisme hebben, na zijn dood in 2002, sterke invloed gehad op de publieke opinie en het politieke landschap. ↩︎
  2. Collectivisme is het stellen van het belang van de gemeenschap boven dat van het individu. Het is daarmee het tegenovergestelde van individualisme, het filosofisch standpunt waarbij de gedachtegangen en de rechten van het individu boven het belang van de gemeenschap geplaatst worden. ↩︎
  3. Afgelopen oktober hebben demonstranten, politici en journalisten belaagd en bedreigd. Als reactie hierop heeft Kamervoorzitter Khadija Arib aan de burgemeester van Den Haag gevraagd de demonstraties naar een andere plaats in de stad te verplaatsen. NOS heeft besloten niet langer met logo over straat te gaan. Lees meer ↩︎
WhatsApp Image 2019-09-16 at 14.37.50

Romy van Dijk

Romy van Dijk (1995), geboren en getogen Rotterdammer, is afgestudeerd historicus en socioloog. Haar interesse in sociale en culturele vraagstukken gaat met name uit naar het publieke debat en hoe daarin over thema’s als seksisme, racisme en identiteit gesproken wordt.

Profiel-pagina
BF3E6A2C-5BEE-4A9B-A869-571A8070916C

Angeniet Berkers

fotograaf

Angeniet Berkers (1985) is een sociaal bewogen fotografe met jarenlange ervaring in de (jeugd)ggz. Met haar camera zoekt ze naar contact en verbinding met mensen die zich soms in kwetsbare posities bevinden. Ze stelt gevoelige onderwerpen aan de kaak en kijkt daarbij altijd naar de menselijke kant van het verhaal. Ze weet dit op een integere wijze te verbeelden en te vertellen.

Profiel-pagina