Ga naar de inhoud

Met software strijden tegen ongelijkheid op de arbeidsmarkt — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vooral witte mannen op topposities? En mensen met een migratieachtergrond komen moeilijker aan een baan? Rotterdammer Mahir Özdemir en de Haagse Murat Ersoy willen daar met hun jobmatchingplatform Unlocqed verandering in brengen. “Onze software helpt bedrijven op een organische manier diverser te worden.”

Geisje.VersBeton.Unlocqed07
beeld: Geisje van der Linden

Arzu Bakt, Hashtag Junkies, Blocklab, De Beroepentuin en Plennid. Verschillende Rotterdamse bedrijven hebben zich al aan het platform Unlocqed verbonden en binnenkort sluit ook de Gemeente Rotterdam zich aan, hopen ondernemers Mahir Özdemir en Murat Ersoy. Via hun website snuffelen momenteel al zo’n 200 mensen anoniem tussen de verschillende vacatures die zo’n veertig bedrijven via het platform aanbieden. “We hebben inmiddels de beta-test achter de rug en werken de komende tijd aan groei”, vertelt Özdemir. 

De mannen houden kantoor aan het Rivium in Capelle aan de IJssel, opereren binnenkort ook vanuit Eindhoven en zijn regelmatig te vinden bij hun software-ontwikkelingspartner Lizard Global in het Groothandelsgebouw CIC aan het stationsplein. Daar schuift Vers Beton aan om het te hebben over hun nieuwe platform, hun oplossing om meer diversiteit op de werkvloer te realiseren en hun hekel aan meer regeltjes en bureaucratie. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures